250 valpar har dödats i "krig" mellan apor och hundar

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ett märkligt slagsmål har ägt rum i Indien där flera vilda apor har attackerat och dödat flera hundar.

I Beed-distriktet i den indiska delstaten Maharashtra har en bisarr fejd ägt rum mellan hundar och vilda apor. Invånare i distriktet har rapporterat om flera apor som attackerat hundar, och enligt uppgifter dödat upp till 250 valpar. Det skriver Vice och 9gag. 

Lokalbefolkningen tror att de dödliga attackerna ska ses som hämndattacker mot hundarna, efter att ett par herrelösa hundar nyligen ska ha dödat en liten apaunge i samma område.

Enligt lokala medier dödar aporna valparna, genom att plocka upp dem och klättra högt, varefter de lät de små hundarna falla till marken. Aporna klättrar i höga träd eller hustak i staden Majalgaon eller grannstaden Lavul.

Sitaram Naibal, som bor i området, såg arbetarna försöka attackera och döda sin egen hund. När han försökte skrämma iväg aporna utbröt ett bråk, och han bröt benet under räddningsinsatsen.

De många attackerna har skapat panik i lokalsamhället, eftersom det praktiskt taget inte finns fler hundar kvar i området. Dessutom har det rapporterats att aporna har attackerat små skolbarn på väg till skolan och lokalbefolkningen kontaktade därför de vilda tjänstemännen för området och bad om hjälp.

Skogstjänsteman Sachin Kand sa till ANI: "Två apor som var inblandade i dödandet av de många valparna har fångats av Nagpur Forest Department-team i Beed. Båda aporna överförs till Nagpur för att släppas fri i en närliggande skog."

Lokalborna hoppas därför att det nu finns kontroll över situationen och att attackerna mot hundar och små barn upphör.

Fallet har fått stor uppmärksamhet på sociala medier i Indien, och många memes (red. Roliga bilder med text) har börjat dyka upp på Twitter med hashtaggen #MonkeyVsDoge.