29-årig kvinna fick fillers i läpparna: Nu visar hon hur fel det kan gå

Skriven av Ida Hansson

129 veckor sedan

|

22/12/2021
Utrikes
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Det slutar inte alltid bra när man vill förändra sitt utseende. Det är den 29-åriga Rachael ett levande bevis på.

Rachaels berättelse har spridit sig som en löpeld på sociala medier, och det har resulterat i bevakning i flera medier världen över.
Hon vill berätta sin historia eftersom hon vill skapa en förändring i kosmetikabranschen. Samtidigt vill hon också varna andra för konsekvenserna av att få fillers i läpparna.

Foto: Instagram

Rachael, som är från Storbritannien, deltog i en så kallad 'Botox-fest', som blir mer och mer populär. Det var i samband med denna händelse som hon hade injicerat fillers i överläppen.

Den 29-åriga kvinnan hade ursprungligen inte tänkt köpa något vid detta evenemang. Det slutade dock med att hon blev övertygad av kvinnan som ansvarade för evenemanget.

Hon var övertygad av henne att hon borde ha fillers i överläppen. Rachael funderade lite på det och tackade ja till erbjudandet från kvinnan hon trodde var sjuksköterskan. Det visade sig dock att inte vara fallet.

Eftersom Rachael hade en liten "utbuktning" i överläppen, övertalades hon att använda fillers för att jämna ut den. Det är ett fyllmedel som injiceras som en gelé som syftar till att "fylla ut" eller räta ut ett område.

Foto: Instagram

Fillers anses inte vara ett läkemedel i Storbritannien, och därför finns det inget krav på auktorisation eller speciell kompetens hos den som injicerar det.

Därefter har hon startat kampanjen 'Safety in Beauty' som syftar till att ändra på detta. Hon vill införa en lag om att endast behöriga personer kan få utföra olika typer av kosmetiska injektioner.

Foto: Instagram

Rachaels erfarenhet av fillers blev nästan outhärdlig. När hon kom hem lade hon sig för att sova, men några timmar senare vaknade hon av olidlig smärta. Dessutom var hennes läpp också kraftigt svullen.

"Mina läppar svullnade. Jag har aldrig sett något liknande och trycket var outhärdligt", säger hon till The Mirror.

"Jag ska aldrig mer på botoxfest. Jag ångrar att jag inte gjorde förstudier och att jag bara antog att alla som injicerar botox och fillers har läst medicin."

"Jag kunde ha fått samma reaktion  på fillers hos en läkare, men skillnaden är att de hade vetat hur de skulle behandla det.