32 åriga mamman vägrade vaccinera sig - dog i covid fem månader efter att fött sin bebis

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

21/07/2023
Utrikes
Foto: Privat
Foto: Privat
Megan hann få 5 månader med familjens nya bebis, innan hon dog i covid-19. Hon lämnar efter sig en man och 6 barn.

Megan Richards dog bara 32 år gammal, i följderna av covid-19. Det var för några veckor sedan som kvinnan dog. Hon var ovaccinerad och ämnar efter sig en stor sörjande familj, samt en fem månader gammel bebis.

Nu har en stor mängd okända personer- och framförallt andra mammor - donerat 11 liter bröstmjölk till familjen.

“Det var verkligen viktigt för henne att bebisen fick bröstmjölk. eftersom det var viktigt för Megan så var det viktigt för mig”, berättade maken Michael Richards, enligt People.

“Till och med när hon var allvarligt sjuk och var sängliggandes så kunde jag inte få henne att sluta pumpa bröstmjölk. Jag pratade med henne om att sluta eftersom det tärde på henne. Jag föreslog att vi skulle börja med flaska istället, men hon vägrade”, fortsätter pappan Michael Richards.

Efter att pappan Micheal Richards berättat om familjens svåra situation för en lokal tv-station i Missouri så har främlingar nu donerat 11,8 liter bröstmjölk till familjens fem månaders lilla bebis.

Foto: Privat

“Den första donationen kom från en kvinna som också hette Megan”, berättade den döda mammans syster Brittany Eppenauer.

“Det är överväldigande att veta att andra mammor bryr sig så mycket”, fortsätter Megan Richards syster.

Megan dog den 15 november. Härefter har familen gått över 300 mejls från olika främlingar som vill donera bröstmjölk.

Hon smittades med covid-19 runt den 9 november. Det var barnen som blev sjuka först, och snart smittades även Megan och hennes man. Alle i familjen hämtade sig fort - förutom ovaccinerade Megan. Även den lilla bebisen, Myles, hade en jobbig tid efter sjukdomen.

“Hon ammade ju fortfarande. Så jag försökte få henne att stanna kvar i sängen. Men det var svårt för henne att vila, eftersom hon bara ville göra allt hemmavid”, säger pappan till den lokala tv-stationen.

“Men jag tror det var efter tre, eller fyra dagar efter hon fick sitt första positiva test som hon blev riktigt dålig”, berättar Micheal.

Megan fördes till sjukhuset efter att ha blivit riktigt dålig.
Det var dock inte helt lätt att få Megan till sjukhuset - hon vägrade. Hon påstod att hon inte alls var så sjuk, men när pappa Michael hittade henne medvetslös på golvet i hemmet fördes hon till sjukhus i ambulans.

”Det var verkligen läskigt. Jag kunde inte få henne att vakna eller att svara mig. Jag visste verkligen inte vad jag skulle ta mig till”, berättar pappan.

Familjen trodde till en början att Megan skulle återhämta sig på sjukhuset, men det dröjde inte länge innan hon fick hjärtstillestånd. Efter många försök att få henne tillbaka i livet, dödförklarade läkarna henne. Hon blev 32 år gammal.

Nu uppmanar pappa Michael och resten av familjen, att allmänheten ska vaccinera sig mot covid-19. De har även öppnat en GoFundMe för att samla in donationer och bröstmjölk.

“Jag ångrar mig verkligen att jag inte tryckte på henne hårdare att vaccinera sig”, säger pappan.