5-åring ihjälkörd av man på skidor

Skriven av Ida Hansson

123 veckor sedan

|

17/01/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tragisk händelse har inträffat i de franska alperna.

En femårig brittisk flicka har dödats i en tragisk olycka i en skidbacke i de franska alperna. Det skriver Daily Mail. 

Den unga flickan, som lokalt heter Ophélie, deltog i en lektion i pisten när en skidåkare körde på henne i hög fart på söndagsmorgonen. 

Tragiskt nog dog hon efter att ha transporterats till sjukhuset med helikopterskidort.

I natt satt en 40-årig man i polisens förvar och en utredning om dråp inleddes.

Den fruktansvärda olyckan inträffade i går runt klockan 11 på skidorten Flaine i regionen Haute-Savoie i de franska alperna, 80 kilometer från den schweiziska staden Genève.

Ophélie bodde i Genève med sin tidigare brittiska familj, som har ett fritidshus i Les Carroz.

Hon deltog i en gruppskidåkning som drevs av den nationella skidskolan, Ecole du Ski Français (ESF), tillsammans med fyra andra barn. 

Barnen samlades bakom instruktören nära kanten av pisten. Varken barnet eller den gripna 40-årige mannen har ännu fått sitt namn efter tragedin i semesterorten Flaine.

Men Karline Bouisset, åklagaren i närliggande Bonneville, bekräftade att mannen, en frivillig brandman, hade åkt skidor i hög hastighet på en blå "lätt backe".

Han står åtalad för dråp baserat på ett "avsiktligt brott mot säkerheten" - ett brott som kan bestraffas med upp till fem års fängelse och böter på 62.000 pund.

Karline Bouisset sa:

"Barnet befann sig i ett körfält bakom gruppen och var på väg att göra en högersväng när hon blev mycket våldsamt påkörd av skidåkaren, som anlände i hög hastighet och som förgäves försökte undvika henne."

Jean-Paul Constant, borgmästare i närliggande Arâches, sa:

”Vi söker aktivt efter en psykolog som talar engelska, för familjen som har återvänt till Genève. De lider av extrem chock, liksom många andra inblandade i denna tragedi."