75-åriga Karin tystar telefonbedragaren rejält

Ida Hansson

132 veckor sedan

|

27/12/2021
Utrikes
Foto: Privat
Foto: Privat
Normalt sett skulle hon inte svara telefonen från ett utländskt nummer, men Karins barnbarn var ute och reste. Det var dock inte barnbarnet utan en bedragare som ringde. Och det ville inte Karin gå med på.

En lördagsmorgon ringde telefonen hemma hos den 75-åriga Karin Allemann-Patinos i Norrköping.

Numret började med +7, vilket är Rysslands landskod. Först tänkte hon att hon bara ville låta det ringa. Men barnbarnet var ute i världen och reste, och om hon hade problem då skulle farmor kanske hjälpa till.

Det var därför hon svarade telefonen ändå, skriver Aftonbladet.

Det var dock långt ifrån barnbarnet som var i luren. Istället var det en kvinna som talade dålig engelska. Kvinnan bad Karin Allemann-Patino om lösenordet till sin dator.

Den 75-åriga kvinnan lurade man dock inte så lätt.

"Jag sa 'Fuck you lady! Jag är inte dum, jag skulle aldrig i mitt liv ge de sakerna till dig", låter det från kvinnan.

När samtalet var över – vilket det var ganska snabbt – ringde hon genast till den lokala polisen. De började sedan utreda fallet.

Hon berömmer sig själv glatt för att hon pratar bra engelska och var pigg i sitt svar. Ändå är hon rasande över det elaka tricket.

"Det är verkligen den högsta nivån av elakhet. Hur vågar de? Jag var så arg att jag skakade. Och idag hörde jag att några hackare har stulit människors identiteter också", sa 75-åringen.

Hon hoppas att hennes berättelse kan vara en varning för andra.