Alla tycker att hon är tokig som tar med sig den magra gatuhunden hem - 3 månader senare går den inte att kända igen

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

01/08/2023
När Kiara Ijzendoorn hittade en illa medfaren hund när hon var på semester gjorde hon allt vad hon kunde för att se till att hunden fick den hjälp den behövde.

Kvinnan som var på semester på Kreta med sin familjen kom körande på en väg när de träffade på hunden. Den låg mitt på vägen och kunde knappt röra sig, skriver mediet The Dodo.

- Hans ben var helt förlamade. Han hade en stor bula på ryggen och en fraktur på ryggraden, säger Kiara Ijzendoorn till The Dodo.

- Vi stannade bilen så att han kunde kravla sig bort från vägen men han blev bara liggande.

Kiara Ijzendoorn upptäckte att hunden hade bott helt ensam i ett stall i närheten. Hennes hjärta blödde för gatuhunden och hon visste genast att hon var tvungen att hjälpa den. 

De kommande dagarna kom Ijzendoorn tillbaka till för att hälsa på och mata det sårade djuret, som hon kallade Fos. Det betyder "glänsande" på grekiska.

Fos blev så glad när han såg sina nya vänner när de kom på besök, trots att han hade svåra smärtor på grund av sina skador. 

Han var en snäll och kärleksfull hund. Vi kunde inte lämna honom, sa Ijzendoorn .

Ijzendoorn tog hunden till en lokal djurorganisation, där hon officiellt adopterade honom. Han blev undersökt av en veterinär som menade att Fos troligtvis hade blivit vanvårdad. 

Hans skador behandlades, och några dagar senare flög Fos tillsammans med familjen till hemet i Holland för att starta sitt nya liv. 

Idag håller Fos' ryggradsfraktur fortfarande på att läka, men han har det mycket bättre än när han var ensam i det smutsiga stallet.

- Han går bättre nu, och hans bula är inte så stor. Men han är rädd för äldre män och vissa katter, säger Ijzendoorn till The Dodo.