Buschaufförens förklaring: Därför öppnar vi inte dörrarna igen när vi väl har stängt dem

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

14/07/2023
'Därför öppnar vi inte dörrarna igen när vi väl har stängt dem'

Vi känner alla till frustrationen över att anlända till busshållplatsen precis i tid, bara för att se chauffören stirra tomt framåt med dörrarna stängda, innan han kör iväg. Men det visar sig att det inte är en konspiration för att göra ditt liv svårare.

Nej, enligt en busschaufför måste de fortsätta köra när dörrarna är stängda.

Busschauffören, som är känd som Fatbus Driver (hans riktiga namn är Stephen) på TikTok, arbetar för kollektivtrafiken i Glasgow.

Han har också öppnat en godisbutik vid namn Fatmans Treats och har nästan 8.000 följare på plattformen genom att dela sin insikt som busschaufför.

En fråga han ofta får är:

Varför lämnar de passagerare strandade när dörrarna är stängda? "Om det är i staden, är vi underlagda TRC-reglerna, som upprätthålls av Glasgow City Council, SPT och våra egna inspektörer," förklarade Stephen.

Han fortsatte med att säga att när de väl har stannat vid en busshållplats och dörrarna är stängda, har de inte tillåtelse att öppna dem igen.

"Företaget riskerar att få böter och kan få sitt körtillstånd för fordonet indraget, vilket skulle kosta dem pengar," tillade han.