Chock-attack i Norge: Fem personer skadade av machete-man

Henrik R

50 veckor sedan

|

02/07/2023
Fem personer skadade av machete-man

En chockerande attack med machete har ägt rum i Oslo sent på lördag kväll, vilket har resulterat i att fem personer skadats, enligt norska medier. Attacken inträffade vid en nattklubb på Torggata, centralt i Oslo, där en individ tydligen försökte få tillträde.

Enligt insatsledaren Magnus Strande, som talade till VG, nekades en person tillträde till nattklubben och drog fram en machete. Detta ledde till en attack där fem personer skadades, varav en av dem är i kritiskt skick på sjukhuset. De resterande fyra behandlades på plats.

Säkerhetsvakter på platsen grep in under attacken, vilket resulterade i skador på överkroppen, eftersom de troligtvis blev attackerade av gärningsmannen, rapporterar flera norska medier. Gärningsmannen, som nu är gripen, är också bland de skadade, enligt NRK.

Polisen, som beskriver händelsen som "allvarlig", har hittat och beslagtagit macheten som användes under attacken. De fortsatte att arbeta på platsen sent på lördag kväll, rapporterar Dagbladet.

Trots en tidigare händelse samma kväll, där två gärningsmän hotade en eller flera personer med kniv i Fagerborg i Oslo, finns det inga indikationer på att de två händelserna är relaterade, enligt polisen.