Coronans effekt: Sjuksköterskan delar galet före- och efterbild

Skriven av Ida Hansson

Foto: Twitter @kathryniveyy
Foto: Twitter @kathryniveyy
En sjuksköterska har valt att dela bilder som visar hur hårt det har påverkat henne att vara med i frontlinjen.

För åtta månader sedan började Kathryn arbeta som sjuksköterska i Tennessee. Nu har hon valt att dela med sig av en före- och efterbild som tydligt visar vad hennes jobb har gjort med henne, skriver Ladbible.

På första bilden ler hon mot kameran i vita rena kläder och ser glad ut. Efterbilden berättar en helt annan historia. Det är en selfie tagen för att illustrera Kathryns utmattning efter en hård och ansträngande bevakning med röda märken från skyddsutrustning hon burit under sitt arbete.

Foto: Twitter @kathryniveyy

Ta det på allvar

Det har strömmat in med likes och retweets sedan hon la upp de två bilderna. Hon uppmanar också allmänheten att ta pandemin på allvar och förklarar att hon inte skulle vilja att hennes "värsta fiende" skulle drabbas av viruset.

"Det är förödande att se människor dö när dessa dödsfall kunde ha undvikits, och det är ännu mer förödande att se dem dö på samma sätt, gång på gång efter gång. Det är förödande att grundläggande sunt förnuft och anständighet har politiserats ," skriver hon och tillägger:

 

"Covid är en brutal sjukdom och jag vill inte att min värsta fiende ska drabbas. Snälla förstå att du inte bara skyddar dig själv, du skyddar också människorna runt omkring dig."