Daniella Hemsleys kontroversiella firande: Boxningsvärlden reagerar

Henrik R

48 veckor sedan

|

18/07/2023
Daniella Hemsleys kontroversiella firande.

Daniella Hemsley, en 22-årig influencer och modell, har skapat rubriker efter hennes deltagande i Kingpyn Boxing, en händelse där framstående personer boxas mot varandra. Efter att ha vunnit sin match, firade Daniella på ett sätt som har fått idrottsvärlden att reagera starkt.

Daniella, som till vardags driver ett OnlyFans-konto där hon säljer explicita bilder och klipp, valde att fira sin seger genom att visa upp sina bröst. Detta oväntade firande har lett till starka reaktioner inom boxningsvärlden. "Jag blev lite överväldigad. Jag ville bara uttrycka mig", sa Hemsley, enligt Sportbladet.

Flertalet framstående figurer inom boxningen har uttryckt sin missnöje med Daniellas firande. Världsmästaren Claressa Shields, 28, uttryckte sin frustration i ett inlägg på Twitter: "Wow... Det här är ett steg bakåt för damboxningen. Stoppa den här skiten!", skrev hon.

Eddie Hearn, 44, en brittisk sportpromotor, uttryckte också starka känslor mot firandet. "Jag hatar detta. Vi har jobbat hårt för att kvinnor inom boxningen ska bli respekterade för sin förmågor, sina meriter och för sitt hårda slit. Vi måste fatta att det här inte är boxning", sa han i en intervju med Boxing Social.

Daniellas kontroversiella firande har skapat en debatt om kvinnors roll och representation inom sporten. Trots att hon har fått mycket kritik, har Daniella stått fast vid sitt beslut att uttrycka sig på sitt eget sätt.