Dansk kvinna skröt om sin träning på Facebook - nu har hon blivit av med sin invalidpension

Henrik R

49 veckor sedan

|

01/08/2023
Denna kvinna har nu förstått att försäkringsbolagen också är på Facebook.

Två matcher på en dag. Turneringar och klubbmästerskap. Många gympass. Boxningsträning i en timme.

Det var några av de imponerande saker som en kvinnlig förtidspensionär delade på Facebook. Men detta visade sig kosta kvinnan sin invalidpension. Det skriver Fagbladet 3F.

Kvinnans försäkringsbolag , Skandia, som betalar hennes invalidpension håller nämligen ett vakande öga på hennes Facebookprofil. De många och stora sportbedrifter hon delade med sig om fick dem att tvivla på hennes fysiska tillstånd.

Ärendet hamnade hos Försäkringsnämnden.

Kvinnan, som led av kronisk tjocktarmsinflammation, förklarade att hon precis som alla visade en romantiserad bild av hennes liv på Facebook. Försäkringsbolaget valde dock att avsluta utbetalningarna.

- Den aktivitetsnivå hon berättar om på Facebook går inte ihop med de åkommer hon tidigare berättat om, skriver nämnden enligt Fagbladet 3F.

Kvinnan fick en invalidpension, men slipper i alla fall att betala tillbaka de pengarna hon fått tidigare eftersom att man anser att hon fått dem i god tro.

Försäkringsbolagets beslut om att avsluta hennes utbetalningar har inte fått någon konsekvens för kvinnans förtidspension som betalas av kommunen.