Danskt äkta par överraskades i sängen: Alla får veta det

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ett danskt par vaknade upp i sängen på hotellrummet och fick en riktig överraskning.

Hur skulle du fira om du vann en miljon? Ett par från Greve ställdes inför den frågan när de på söndagsmorgonen vaknade upp till ett mail med rubriken: "Din dröm har blivit sann!". Det uppger Danska Spel i ett pressmeddelande.

"Vi är på en weekendresa och vaknar upp på hotellet. Jag öppnar min mail runt klockan 7:30, och jag tänker nej nej nej, vad är det här. Jag har tidigare fått ett mail om att jag har vunnit 50 kr., men plötsligt stod det att jag hade vunnit en miljon."

Mannen, som är i slutet av 50-årsåldern, var säker på att mailet var falskt. Men han valde ändå att väcka sin fru för att få henne att bedöma om det ändå inte kunde vara sant, att de hade blivit miljonärer över natten.

"Jag puffade till henne och sa, titta på det här. Men hon trodde att det var ett bedrägeri", berättar han, följd av ett skratt.

Han kollade mailen flera gånger innan de gick ner till frukostbuffén.

"Jag tittade på den några gånger och kunde se att mailet var från Danska Spel, så det kom ju från rätt ställe. Så jag kollade med NemID, och där stod en miljon! Så det var ju riktigt och helt fantastiskt!"

Firade med 007-champagne

Senare på dagen skulle paret åka hem till Greve, men valde att köpa några speciella bubblor på vägen för att fira den glada nyheten.

"Vi köpte en Bollinger Champagne med James Bonds 007-nummer på. Den skulle vi verkligen njuta av hemma, för vi skulle fira att vi hade vunnit", säger mannen.

Och det fanns mycket att fira, för i 25 år har han spelat med samma nummer, nämligen barnens födelsedagar. På frågan om det inte var dags att han vann, utbrister han "Ja, tycker du inte det?!".

Håller inte korten nära kroppen

På måndagsmorgonen på jobbet bad han chefen att ta på sig slips, för nu skulle hela kontoret fira att han hade blivit miljonär.

"Man måste berätta för folk att man har vunnit på Lotto, det är inte många som känner någon som har vunnit. Så alla kommer att få reda på det", berättar mannen strålande av glädje.

Paret kommer också att använda pengarna där de kan synas. De har just köpt ett nytt hus som ska renoveras från grunden, och med en extra miljon på kontot innebär det att drömhuset kan bli verklighet.

"Vi håller på att bygga ett helt nytt hus, så nu ska vi planera en ännu större terrass! Och den gamla BMW:n ska bytas ut mot en Mercedes, så det finns också plats för alla barnbarnen."