Dejtingcoachen har talat: "Om mannen inte betalar på första dejten, då respekterar han inte kvinnor"

Skriven av Ida Hansson

127 veckor sedan

|

17/12/2021
TikTok/@ask.nelly
TikTok/@ask.nelly
En dejtingcoach har uttalat på TikTok om huruvida mannen ska betala notan på första dejten, och hennes video skapar blandade reaktioner.

Nelly, som på TikTok går under namnet @ask.nelly, lade häromdagen upp en video på det sociala mediet TikTok, där hon kom med sin ståndpunkt om huruvida mannen skulle betala räkningen på första dejten.

Videon börjar med ett klipp från en annan video, där en man säger att om kvinnor förväntar sig att mannen ska betala notan på första dejten, då är de bortskämda.

Nelly håller inte alls om mannens uttalande, och har därför gjort den nämnda videon som svar, skriver Ladbible.

"Det är så motbjudande när män pratar så, men låt mig ge en liten uppfräschning om hur dejting fungerar. Det finns tydligen  någon som behöver det", säger Nelly i videon.

Hon förklarar vidare: "Om en man bjuder ut en kvinna på en dejt och han är romantiskt intresserad av henne, och han inte tar räkningen i slutändan, så är det inte så att hon är bortskämd. Det är i sin tur p.g.a. en av följande fem saker:

Nummer ett, han är inte en ‘riddare’, han är ingen ‘gentleman’. Nummer två, han är snål. Nummer tre, han har inte råd med dejten. Nummer fyra, han respekterar inte kvinnor och nummer fem, han ser henne inte som ett pris, han måste vinna, för mannens intresse är alltid lika med hans ansträngningar. Det är alltid en av de fem sakerna."

Som rubriken till klippet skrev Nelly: “Bortskämd är, när män bjuder ut kvinnor och inte betalar."

Som du säkert kunde förutse har videon skapat stor debatt i sociala medier, och användarna i kommentarsfältet håller inte heller med varandra.

Många ger Nelly rätt, och en skriver till exempel: "Du har rätt. Helt rätt."

En annan skriver: "Om en kille säger att vi ska dela räkningar så säger jag 'nej tack, jag tar det’, och då är det inget mer med det.”

Det finns dock även användare som inte håller med Nelly, t.ex. personen som skriver: "Du missar poängen. Inga män är skyldiga dig något, precis som du inte är skyldig honom något. Speciellt om ni inte känner varandra."

Slutligen finns det någon som tipsar om att det är den som bjuder på dejten som betalar – oavsett om det är mannen eller damen.

Vad tycker du, vem ska betala på första dejten?