Dog med corona: Familjen är förskräckt efter att ha fått reda på hur hon blev smittad

Ida Hansson

132 veckor sedan

|

06/01/2022
Utrikes
Foto: Privat
Foto: Privat
En 82-årig kvinna som vann kampen mot cancer har dött av corona efter att hon smittats av en vän som valde att dölja sitt positiva coronatest.

Barb Bartolovich bestämde sig för att träffa en grupp vänner för att spela kort. Hon bestämde sig när det kom ut att alla hade vaccinerats mot coronavirus, inklusive hon själv.

Det berättar hennes barnbarn, Lauren Nash, enligt Metro.

"Någon bestämde sig för att det faktum att testa positiv för coronavirus är något de kan dölja. Det enda sättet vi fick reda på är att personen kröp till korset efter att mormor blev sjuk," sa Lauren till mediautbudet WXYZ.

82-åriga Barb Bartolovich lades in på sjukhus, där hon snart lades i respirator. Tyvärr dog hon den 21 december på Mercy Health-St Elizabeth Health Center i Boardman, Ohio. Hon hade ett försvagat immunförsvar efter att ha överlevt blodcancer.

Hennes barnbarn blev förskräckt när de fick reda på att mormoderns vän struntade i risken att hon kunde smitta de andra deltagarna med det smittsamma viruset.

"Jag är bara förskräckt över var vi är och vad som händer och att vi inte tar hänsyn till människors liv", sa hon.

Lauren uppmanade också alla som har symptom på eller har testat positivt för coronavirus att "undvika andra" och att göra det "av kärlek".

"Det är inte värt det. Det är inte värt att veta att du skadat någon, potentiellt skadat någon eller dödat någon för att du vill gå ut och ha kul", sa hon.

Barb Bartolovich efterlämnar sina fyra barn och deras makar samt tio barnbarn och fem barnbarnsbarn, enligt hennes dödsannons.

Hon var en aktiv medlem i kyrkan och lärde sina barn och barnbarn att "att känna henne var att älskade henne och att bli älskad av henne var den mest speciella känslan i världen".

"Hon har tagits för tidigt. Hon var bara för mycket för alla. Som alla säger: om du kände Barb, skulle du ha blivit älskad", sa hennes barnbarn också.

Barb dog vid en tidpunkt då USA drabbades hårt i antalet dagliga infektionsfall på grund av Omikron-varianten. I Ohio slog de ett nytt rekord med 20.598 dagliga infektioner på nyårsafton.