Dottern kränkte en hemlös: Sedan låste modern dörren och slog upp ett tält i trädgården

Skriven av Henrik R

53 veckor sedan

|

18/05/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mors berättelse om användningen av ett "uppfostringsverktyg" har skapat debatt på Reddit.

En mor har nämligen delat en berättelse på det sociala mediet där hon beskriver hur hon hanterade att hennes yngsta dotter var otrevlig mot en hemlös man.

Historien börjar med att mammans äldsta dotter, 16-åriga Jasmine, visade henne en video där man kan se den yngsta dottern, 14-åriga Jessica, tala otroligt illa till en hemlös man.

Enligt modern kan man på videon höra Jessica säga följande till en hemlös man som satt på gatan och tiggde pengar:

"Sluta be mig om pengar. Du kan tjäna dina egna pengar," varefter hon också anklagade den hemlösa mannen för att använda de få pengar han hade på alkohol.

Hon fortsatte: "Folk åker på camping för nöjes skull - även i december - du ska inte klaga. Ditt liv är drömsemestern för andra."

Modern förklarar i sitt inlägg att hon var chockad och besviken över dotterns reaktion, men att hon hade en klar idé om hur hon ville lära sin dotter att det inte var okej att bete sig så.

Hon skriver att hon snabbt låste dörren till sin dotters rum och satte upp en skylt på dörren som sa: 'Stängt på grund av semester'.

Sedan slog hon upp ett tält i trädgården, som hon utrustade med en sovsäck och några filtar.

När dottern kom hem fick hon valet att sova en natt i tältet eller få sin mobiltelefon konfiskerad, och dottern valde tältet.

"På morgonen klagade hon över hur hemskt det var att vakna upp på en kall madrass och ständigt bli väckt av fåglar," förklarar modern i inlägget, som fortsätter:

"Efter att ha tröstat henne frågade jag henne om hon vill göra det varje dag, precis som den hemlösa mannen."

En fråga som dottern var tvungen att svara 'nej' på, och som tydligen förändrade hennes syn på hemlösa.

Modern skriver nämligen att hon dagen efter, när hon kom hem från jobbet, hittade sin dotter i köket där hon var i färd med att laga "en stor måltid" som hon ville dela ut till de hemlösa i området.

"Jag var stolt över att hon vände situationen till något positivt," avslutar modern inlägget, som sedan dess har skapat en debatt på Reddit om hemlösa och uppfostran.

De flesta håller dock med om att modern gjorde rätt.