Dottern mobbade andra elever: Modern hyllas för sitt unika straff

20/05/2023 10:00

Henrik R

Utrikes
Foto: Privat
Foto: Privat
"Hon behövde få höra hur olämpligt hennes beteende var."

Mest läst idag

Så säger Ally Olsen om sin dotter till ABC News.

Skolan hade kontaktat henne för att informera henne om att hennes 11-åriga styvdotter, Kaylee Lindstrøm, hade mobbat andra elever, bland annat genom att berätta för dem att deras kläder var omoderna.

Och då började modern att tänka ut ett straff.

Dottern skulle bland annat ha sagt till andra elever att de var äckliga och att deras kläder såg billiga ut.

Det gick inte att prata med Kaylee om mobbningen, varför Olsen och Kaylees far, Mark Lindstrom, bestämde sig för att ta med henne till en klädaffär.

De hade dock inte för avsikt att ta med henne till ett köpcentrum, utan snarare till en second hand-butik, där Olsen fick Kaylee att välja de "mest avskyvärda lumpna" kläder hon kunde hitta.

"Hon valde saker och sa: 'Mamma, det är det äckligaste jag någonsin sett', varpå jag sa att hon skulle lägga det i korgen."

Till Kaylees stora överraskning blev hon av sina föräldrar tvingad att bära de "äckliga kläder" medan hon var i skolan - och det ska ha fungerat.

Kaylee beskrev nämligen den mobbning som hon själv blev utsatt för som följd av detta, som "fruktansvärd".

"Varför skulle de göra det mot mig? Jag är fortfarande en normal person. Det spelar ingen roll vad du har på dig," ska hon ha sagt.

Foto: Privat

Kaylee berättar för mediet att hon uppskattar den läxor hon lärde. Hon beskriver nu även sitt förhållande till den tjej hon mobbade som "systerskap".

Olsen och Kaylees far säger att de ville sätta Kaylee i hennes väninnas skor, bokstavligen talat.

"Vi tror verkligen att om hon kände hur denna lilla flicka mådde, skulle hon kanske ha lite empati för henne. Hon lärde sig precis det vi ville att hon skulle lära sig. Vi kunde inte vara lyckligare," säger föräldrarna, innan de avrundar:

"Vi kände att detta var den bästa lösningen för Kaylee, så att hon kan bli den bästa personen hon kan vara."