Dykare gör en kuslig upptäckt och löser därmed 21 gammalt fall

Ida Hansson

42 veckor sedan

|

23/09/2023
YouTube-dykaren har gjort en viktig upptäckt och löst ett mysterium som har varat i mer än två decennier.

En YouTuber som delar dykarfilmer med sina följare, där han bland annat använder en teknik för att hjälpa med att hitta bevis i fall där någon har försvunnit.

I det avseendet har han nyligen varit avgörande för att lösa just ett sådant fall, efter hans chockerande upptäckt på botten av en flod i Tennessee.

Det skriver The Washington Post.

Som en del av Jeremy Beau Sides utredning av 18-åriga Erin Foster och 17-åriga Jeremy Bechtel, som båda försvann den 3 april år 2000, har hans upptäckter lett till att fallet, som annars hade lagts ner, tagits upp igen.

Jeremy Sides delade alltså en video som fick stor uppmärksamhet, där man kan följa hans sökande under vattnet efter bevis relaterade till fallet.

I ett offentligt tillkännagivande i form av ett Facebook-inlägg säger sheriff Steve Page att han snubblade över videon, varefter han omedelbart uppmanade YouTubern att titta i ett lite annat område.

Sheriff Page säger att han gjorde detta för att hans avdelning helt enkelt inte hade tillgång till samma teknik som Jeremy Sides använde, men som tur var hade han anmält sig frivilligt för att hjälpa familjerna Foster och Bechtel.

Foto: White County Sheriff Steve Page

YouTubern rörde sig omedelbart mot det nya området, som låg i Calfkiller River, där han snabbt hittade en nedsänkt bil.

Enligt lokala medier valde han att demontera registreringsskylten som ska visa sig stämma överens med den som Foster körde med för 21 år sedan.

Sheriff Page öppnade återigen Facebook för att bekräfta att bilen tillhörde Foster.

Fångade hans blick

YouTuberns upptäckt beskrivs som nyckeln till att lösa ett av de mest ovanliga fallen om försvinnande i Tennessees historia.

Sides säger till CNN att han bestämde sig för att undersöka deras försvinnande, efter att ha sökt i en databas med fall om försvinnande.

"Händelsen, som beskriver försvinnandet av två unga människor som heter Foster och Bechtel, fångade snabbt min uppmärksamhet. Jag kollade i staden där händelsen ägde rum, där jag såg att det fanns en flod", säger han till media.

"De har väntat på att bli hittade i 21 år."

Foto: White County Sheriff Steve Page

Han säger då att han blev mållös efter att ha fått bekräftat att bilen tillhörde Foster.

"Jag är glad att jag kunde hitta dem. Men jag är också väldigt ledsen över att deras liv slutade på det sättet", säger han.

“De har varit under vatten i 21 år där ingen kunde ta sig till dem, vilket är en väldigt sorglig situation. Vi kunde se att alla fönster i fordonet var öppna. — Det är troligen föraren som tappade kontrollen över fordonet och hamnade i floden.

Detaljerna om hur bilen hamnade i floden är dock ännu okända.