Efter 62 år som gifta flyttades de till var sitt vårdhem: Nu har de äntligen återförenats

Henrik R

50 veckor sedan

|

07/08/2023
- Det är den sorgligaste bilden jag någonsin tagit. De gråter varje gång de ses och det är hjärtskärande, skriver barnbarnet om bilden. Men nu ser det lyckligtvis ljusare ut för morföräldrarna.

Efter 62 år tillsammans som gifta blev Wolfram Gottschalk och hans fru Anita tvingade att leva var för sig.

De två åldringarna hamnade på var sitt äldreboende men de träffar varandra så ofta som möjligt. 

Bilden av det äldre paret blev taget av deras barnbarn Ashley Bartyik. Det blev viralt efter att hon delade det på Facebook i augusti.

(Artikeln fortsätter under bilden)

Fotot visar hur det äldra paret torkar sina tårar där de sitter bredvid varandra på ett ålderdomshem i British Columbia i Kanada.

- Det är den sorgligaste bilden jag någonsin tagit. De gråter varje gång de ses och det är hjärtskärande, skriver barnbarnet om bilden.

Hon och familjen har kämpat för att återförena paret så att de kan tillbringa sin sista tid tillsammans.

Men nu är lyckligtvis förändring på gång. 

I torsdags kunde barnbarnet meddela att paret äntligen är tillsammans igen. 

- Wolfram har äntligen blivit flyttad till samma ålderdomshem som Anita i Morgan Heights. Återföreningen var full av glädjetårar. Nu kan de tillbringa sina sista år under samma tak och vi kunde inte vara mer tacksamma, skrev hon på Facebook.

(Artikeln fortsätter under bilden)

 

Familjen har - sen historien om Wolfram och Anita nådde ut till många på nätet - blivit kontaktade av andra familjer som splittrats.

Därför har familjen nu bestämt att de i framtiden kommer kämpa för att andra par också kan fortsätta att vara tillsammans när de ska på ålderdomshem.