Förlorad diamant ring värd 280.000 kronor hittad på stranden: Får oväntat samtal därefter

Skriven av Henrik R

Plötsligt telefonsamtal några veckor efter att Joseph hittade en värdefull ring

Joseph Cook, en ivrig metallsökare, tillbringar regelbundet tid på stränderna i den amerikanska delstaten Florida. Beväpnad med sin metallsökare hittar han allt från skräp som läskburkar och fiskkrokar till mer värdefulla föremål som mobiltelefoner, mynt och ringar. Bland alla dessa fynd finns det ett betydande antal ringar, som han har samlat på över tiden.

De flesta av dessa ringar är dock slitna och utan värde, så de hamnar vanligtvis i papperskorgen eller återvinns. Men Cook behåller några av dem, då de har ingraveringar, vilket ger honom hopp om att kunna hitta deras rättmätiga ägare vid ett senare tillfälle. För närvarande har han cirka 30 av dessa ringar, som han har samlats på ett snöre hemma.

Det senaste fyndet han gjorde skilde sig dock ut. Enligt Sosialnytt hittade han en guldring med en diamant, som visade sig vara värd hela 280 000 kronor. Cook förklarade, "När jag först hittade ringen trodde jag att det bara var ett litet mynt, men sedan grävde jag upp en stor diamant." Även om det kunde ha varit frestande för honom att behålla eller sälja ringen, valde han att göra något helt annat.

Efter fyndet var Cook fast besluten att hitta ringens rättmätiga ägare. Han bestämde sig därför för att dela en video på sociala medier, där han efterlyste ägaren till ringen. Dessutom kontaktade han lokala guldsmeder och smyckesbutiker för att se om någon kunde känna igen ringen.

Tyvärr kunde ingen av de lokala butikerna identifiera ringen. Men efter några veckor fick Cook plötsligt ett samtal på sin telefon. Det var ett okänt nummer, så han valde från början att inte svara.

Men sedan kom han ihåg ringen och bestämde sig för att ringa tillbaka till numret. I andra änden av linjen fanns ringens rättmätiga ägare, ett äldre par. Cook berättade, "De var ganska glada." Han tillade att frun utropade: "Herregud, jag kan inte tro det."

Den ärliga amerikanen såg sedan till att ringen återförenades med dess rättmätiga ägare, och han har aldrig ångrat att han inte behöll den. Han uttryckte, "Karma är alltid bra. Varje gång jag returnerar ett objekt, hittar jag något bättre, så jag är glad att jag kunde ge den tillbaka."