Frisör delar video som får hårbotten att klia: Vänta tills du ser vad hon hittar

Skriven av Henrik R

54 veckor sedan

|

11/05/2023
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Det finns en relativt stor risk att din hårbotten börjar klia när du ser videon här i artikeln.

En australisk frisör chockade användare på sociala medier-plattformen TikTok med en viral video som visade en kunds hår som drabbats av en massiv lössattack.

Rachel Maroun laddade upp videon på TikTok förra månaden och den har sedan dess fått 5,2 miljoner visningar på hennes sida, där hon ägnar sig åt att behandla andras lössangrepp.

I videon hävdade skönhetsexperten att hon snabbt kunde se att hennes klient hade lidit av löss i ett par månader, eftersom de otäcka krypens ägg var synliga.

"Äggen läggs normalt väldigt nära hårbotten", förklarade Maroun. "Så jag kan se att de bara har växt ut med hennes hår."

Maroun avslöjade att en fullvuxen parasit kan lägga upp till 150 ägg.

Tyvärr är processen att ta bort de irriterande små djuren en långvarig sådan.

"Det finns ingen kemisk produkt som kan bryta ner dessa äggskal eller ta bort dem åt dig, så du måste kamma igenom dem", säger kvinnan.

Enligt Maroun använder hon en rengöringsduk för att torka sin kam ren. Detta hjälper henne också att få en bättre förståelse för vilken typ av löss hon har att göra med.

"Detta hjälper mig att förstå var vi befinner oss i lössens livscykel och hjälper mig att veta när jag kan gå vidare till nästa steg", säger Maroun i videon som du kan se längst ned i artikeln.

Flera TikTok-användare sa att videon fick deras egen hud att krypa.

"Det fick mitt huvud att klia", sa en användare.

"Värsta rädslan", uttalade en annan.

En tredje användare sa att de helt enkelt skulle "raka sitt hår", medan flera andra användare berättade att videon påminde dem om tidigare tillfällen när de hade haft löss.

Maroun blev viral första gången i augusti 2022, efter att ha laddat upp en video där hon tar bort löss från en ung flicka som hade haft löss i nästan sex månader på grund av COVID-19.

Enligt videon, som nu har nästan 8 miljoner visningar, tog hela processen en hel dag.

Maroun sa att det enklaste sättet att bli av med de otäcka krypen skulle vara att klippa av flickans hår, men att hon inte kunde förmå sig till det eftersom hon hade vackert brunt "Rapunzel"-hår.

Istället arbetade Maroun noggrant och tålmodigt för att avlägsna lössen och deras ägg från flickans hår med hjälp av en professionell luskam och lämpliga behandlingsmetoder. Hon betonade vikten av att vara grundlig och använda effektiva metoder för att undvika att lössproblemet återkommer.