Gäng spränger bankomat och flyr: Sedan tar fallet en oväntad vändning

Skriven av Henrik R

39 veckor sedan

|

22/08/2023
Foto: Polisen Essen
Foto: Polisen Essen
Sedan tar fallet en oväntad vändning.

Måndag kväll sysslade ett gäng från Holland med en bankomat i Nordrhein-Westfalen. I den efterföljande jakten med polisen blev det vilt.

De kom till Alpen (Wesel-distriktet) på natten, hade massor av sprängämnen med sig och plundrade bankomaten i Lindenallee med ett högt brak.

Sedan körde tjuvarna iväg i en Alfa Romeo.

Olycka för skurkarna: deras rån observerades av flera vittnen. Och de kunde beskriva för polisen i detalj vad som hände i Volksbank. Det var därför möjligt att genomföra "omedelbara intensiva sökåtgärder", enligt ett polismeddelande.

Men först flydde förövarna via A57 mot den holländska gränsen. Men de kom inte långt. Redan en avfart längre - vid Sonnsbeck-korsningen - hade polisen redan lagt ut en "spikmatta".

De misstänkta körde vidare med platta däck och kraschade kort därefter flyktbilen in i ett räcke.

Därifrån flydde de tre till fots.

Flera poliser anlände till sökområdet. Det begärdes också en helikopter. Men det fanns inga spår av förövarna i timmar.

Den federala polishunden Pat förde slutligen sökningen till framgång. Den lurviga näsan fångade doften av flyktbilen, hittade snabbt en del av bytet och ledde snart sina mänskliga kollegor till männen.

Enligt polisen greps de tre männen utan motstånd.

Det sägs vara två holländsk-turkiska män (21,23) och en 34-årig holländare. Polisen kunde säkra det mesta av bytet. Det skriver Tag24.

Foto: Politiet Essen