Gris säljer konstverk för 175 000 kronor

Skriven av Ida Hansson

126 veckor sedan

|

21/12/2021
Foto: pigcasso.org
Foto: pigcasso.org
En sydafrikansk gris har slagit rekordet för det dyraste konstverket gjort av ett djur, eftersom den har sålt en tavla för 20 000 pund.

En extremt kreativ och begåvad gris från Sydafrika har lyckats måla en tavla som har sålts för vansinniga £20 000 (cirka 175 000 kronor). Det skriver Unilad.

Grisen har döpts till 'Pigcasso' (red. Pig-Picasso) av hennes ägare, Joanne Lefson, som fick henne genom ett djurinternat i Sydafrika. Grisens konst kan nog bäst beskrivas som abstrakt, då hon målar vad hon vill, men i slutet blir det ändå en vacker tavla.

Lefson upptäckte grisens talang av en slump när hon försökte underhålla sitt nya "husdjur". Oavsett vad hon försökte åt och förstörde Pigcasso alla leksaker och redskap hon kom i närheten av – förutom målarpenslar.

Eftersom Lefson visste att grisar är extremt intelligenta djur, valde Lefson därför att låta grisen öva på att måla, och snart målade Pigcasso den ena tavlan efter den andra.

Artikeln fortsätter under videon. 

Pigcasso har nu varit konstnär i cirka fem år och har gjort över 400 tavlor, som säljs över hela världen. Den dyraste målningen som grisen någonsin målat såldes till en tysk köpare, Peter Esser, för 20.000 pund.

Tavlan slog därmed också rekordet, för den dyrast sålda målningen gjord av ett djur. Tidigare vanns spriset av schimpansen Kongo, som sålde en tavla för £14.000 (cirka 120 000 kronor) redan 2005. Det skriver The Daily Mail.

Pigcasso har till och med en egen hemsida där du kan köpa de många tavlorna med priser som börjar runt 7000 kronor. Man kan också läsa mer om grisen och till och med köpa vin av eget märke.