Hundar tittar på när deras ägare slåss och biter varandra

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tvist mellan två hundägare slutade med bitmärken på den ena ägarens vadmuskel, men det var inte hundarna som bet.

Uppfostran är ett ämne som verkligen kan sätta igång debatten, och det kan nästan vara svårt att inte engagera sig om man ser någon uppfostra sin avkomma på ett sätt som man inte själv kan backa.

Det verkar en tysk kvinna åtminstone tycka när hon lade sig i en annan kvinnas uppfostran. Här talades det dock inte om uppfostran av barn utan om hundar. Kvinnans ingripande slutade dock något mer dramatiskt än hon troligen hade förväntat sig.

Situationen utspelade sig i tyska delstaten Thüringen, som ligger ungefär i centrala Tyskland nära Leipzig. Här var en 27-årig kvinna ute och gick med sin egen hund när hon såg en 51-årig kvinna som också var på promenad med sin fyrbenta familjemedlem. Det skriver Deutsche Welle.

Den 51-åriga hundägaren var tydligen missnöjd med sin hunds beteende och hon valde därför att slå sin hund för att tillrättavisa den, vilket resulterade i det bisarra slagsmålet. Det uppger den lokala polisen.

Den 27-åriga kvinnan höll inte med om den äldre hundägarens uppfostringstaktik, och hon grep därför in och bad kvinnan att inte slå sin hund.

Den 51-årige hundägaren svarade dock inte särskilt bra på den yngre hundägarens inblandning, och situationen eskalerade till den grad att de två började slåss.

Det är inte känt vem som startade bråket, men längs vägen valde den 51-årige hundägaren att hoppa ner på marken, och bita så hårt i den yngre kvinnans vad att hon skadades.

Även om man skulle kunna tro att det borde vara kvinnornas hundar som skulle bita och slåss när de såg sina ägare i fara, konstaterade polisen att de enda som betedde sig ordentligt var hundarna.

"Hundarna tittade bara på och blev inte inblandade i slagsmålet", sa den lokala polisen.

Den 51-åriga kvinnan åtalas nu för vållande till fysisk skada på den 27-åriga kvinnan, när hon bet henne i vadmuskeln.