Hunden Pete dog av sina skador efter att han skyddade sin familj från en björn

Skriven av Ida Hansson

34 veckor sedan

|

24/09/2023
Foto: Instagram/@mmspets
Foto: Instagram/@mmspets
En hjältemodig hund från New Jersey har om något bevisat ordspråket 'hunden är människans bästa vän’, när han dog i ett försök att skydda sin familj och en flock andra hundar från en svartbjörn.

Den engelska settern Pete hade bott på ett hundhem där han äntligen hade blivit adopterad ifrån. Pete hann bo med sin nya familj i New Jersey i USA i 18 månader, innan han tyvärr fick avlivas på grund av sina skador, efter en hård kamp med en svartbjörn.

Pete var ute och gick i norra New Jersey med en massa andra hundar, när de alla var i hunddagisen 'Me & My Shadow Pets daycare service'. Det skriver Indy100.

'Dagiset’ skriver på sin Instagram-profil (@mmspets) att Pete och de andra hundarna överraskade en svartbjörn, som gick till attack mot flocken. Heroiskt hoppade Pete fram och gick till motattack mot björnen, som han lyckades hålla i schack tills de andra hundarna och den närvarande personen kommit i säkerhet.

Foto: Instagram/@mmspets

När personen, som rastade hundarna, kom tillbaka lyckades han skrämma bort björnen, men Pete var tyvärr redan svårt skadad. Pete bars in i en bil och kördes till sjukhuset:

"Röntgenbilderna avslöjade några ganska allvarliga ryggradsskador, vilket gjorde att han aldrig skulle få gå igen om han överlevde alla operationer (osäkert i hans ålder). Vi bestämde oss för att det var bäst att låta honom få frid denna eftermiddag", skrev ‘dagiset 'bland annat på sin Instagram, när de meddelade Petes död.

Foto: Instagram/@mmspets

I slutet av inlägget skrev de: "Tänd ett ljus för Pete och kom ihåg att det ibland kan rädda dig att rädda en hund. Seniorhundar har så mycket att erbjuda. Älskar dig Petey."

Inlägget har fått stor uppmärksamhet i sociala medier och en användare skriver till exempel i kommentarerna till inlägget: "Wow. Vackert och sorgligt." En annan skriver: "Jag är så ledsen Petey! Du var en sådan modig pojke. Du var så älskad. Spring fri igen bland flera av dina vänner och fri från dina skador!"

En av familjens vänner delade historien och en bild på Pete på Twitter, där flera också uttryckte sin sorg och kärlek till Pete. En skrev bland annat: "RIP (red. Vila i frid) Pete. Böner och frid till hans ägare. Jag hoppas att de finner frid i att veta att han var en hjälte."