Huvudmisstänkt i Madeleine-fallet anklagad för nytt övergrepp

Ida Hansson

133 veckor sedan

|

20/12/2021
Utrikes
Foto: Privat
Foto: Privat
Christian Brueckner kan se fram emot ett nytt åtal under 2022.

Fallet med Madeleine Mccann är förmodligen ett av de polisfall som har fått mest internationell mediabevakning, sedan den lilla flickans mystiska försvinnande i maj 2007.

Sedan Madeleines försvinnande har en omfattande sökning genomförts, men fortfarande utan framgång. Det är därför inte känt om hon lever eller är död.

Polisen har haft flera misstänkta, men en av dem som särskilt misstänks ha kopplingar till Madeleines försvinnande, är tysken Christian Brueckner.

Mannen som misstänks för att ha tagit Madeleine Mccann kommer att åtalas, för att ha våldtagit en annan kvinna 2004, nästa år. Det har en tyska tjänstemän sagt.

Christian Brueckner, 45, anklagas för att brutalt attackera den irländska turnérepresentanten Hazel Behan, som var 20 vid den tiden, på Algarve tre år innan Madeleine Mccann försvann.

Foto: Carabinieri/Reuters/Ritzau Scanpix

Tyska nyhetssiten Der Spiegel rapporterade att åklagare kommer att "slutföra utredningen" i början av nästa år, enligt Daily Mail.

Brueckner avtjänar för närvarande ett sjuårigt straff, för att ha våldtagit en amerikansk pensionär 2005. Tyska åklagare har ännu inte avslöjat vilka bevis de har som involverar Brueckner i Behans fall.

Brueckners advokat avböjde att kommentera. Den tyske medborgaren bodde i Algarve under en stor del av perioden 1995 till 2007 och försörjde sig med småjobb i området där Madeleine försvann.

Han är också känd för att ha tagit sig in på hotellrum och semesterlägenheter.

Portugisisk poliss fall av Behans våldtäkt, enligt den tyska tidningen, säger att det finns många paralleller mellan hennes upplevelse och attacken mot den 72-åriga kvinnan.

Hon dök upp i juni 2020 och avsade sig sin anonymitet och krävde att hennes fall skulle återupptas efter att ha läst om Brueckners dom i media.

Behan avslöjade då detaljer om attacken, där hon beskrev hur en maskerad man klättrade över balkongen till hennes lägenhet under de tidiga morgontimmarna.