Internet har talat: Vill se Michelle Obama som president 2020

Johanna Frid

396 veckor sedan

|

10/11/2016
Trumps seger har fått världen att kasta sig över tangentbordet.

Trots att Hillary Clinton varit tvungen att ge upp drömmen att bli USAs nästa president är det många amerikaner som fortfarande drömmer om en kvinnlig ledare. Twitteranvändare försöker nu övertyga Michelle Obama om att ställa upp som presidentkandidat 2020. 

Bara några få minuter efter att det stod klart att Donald Trump gått segrande ur det amerikanska presidentvalet svämmade Twitter över av önskemål om att Obamas första dam blir USAs 46:e president.

Under hashtaggen #Michelle2020 tweetar förtvivlade amerikaner om sina förhoppningar om att Michelle Obama ska ställa upp i nästa väl. Många anser att hon är den enda som kan städa upp efter Trumps kaos.

Michelle Obama har själv inte uttryckt att hon vill ställa upp som presidentkandidat. Men många amerikaner - och förmodligen även europeer - drömmer ändå om att se Michelle Obama som USAs första kvinnliga president.

Lektor i politisk kommunikation på Köpenhamns universitet, Klaus Kjøller, kallar det något av ett önsketänkande:

- Drömmen om att Michelle Obama om fyra år ska ställa upp, vilket hon väldigt militant förnekat att hon ska göra, tror jag handlar om ett behov för att samlas och mobilisera hopp. Riktigt många upplever nu ångest och förtvivlan över det inträffade, säger han til Metroxpress.

Han tror att det handlar om att många amerikaner är otroligt skakade över valresultatet och nu klamrar sig fast vid hoppet om en bättre framtid.