Julia kommer på varför tjuvarna stjäl hennes vattenslang - hennes hämnd är briljant

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

01/09/2023
Utrikes
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Någon gång får det vara nog, men vi måste ändå behandla varandra med respekt - också när vi har med tjuvar att göra, anser Julia.

I åratal har det försvunnit små bitar av Julia McCcalls trädgårdsslang. Helt nyligen förstod hon varför.

Julia anser egentligen sig själv vara ganska tolerant och förstående gentemot andra människor, men en mild irritation har dock uppstått. Hon har upprepade gånger varit med om hjärndöda stölder, som drabbat hennes hem i Sidney, Australien.

Varje gång har hon varit tvungen att reparera eller köpa en helt ny slang, för att tjuvarna stjäl en bit från mitten av slangen - istället för att nöja sig med en bit från änden.

Hon har dessutom flera gånger kliat sig i sitt gråa huvud och undrat över vad poängen är med att stjäla bitar av en helt vanlig trädgårdsslang. Hennes son var tvungen att förklara det: 

- Min son berättade för mig att det är så folk som vill röka en bong gör, säger hon till Daily Telegraph, Australien.

Till sist blev kvinnan, som bott i området i över 40 år, rädd att anställda på den lokala byggbutiken skulle börja titta snett på henne.

- Man kan ju bara be om 15 cm trädgårsslang ett visst antal gånger, säger hon till mediet.

Till sist blev det för mycket av det goda, och därför bestämde hon sig för att agera och ge tjuvarna ett meddelande, en gång för alla.

Hon skrev därför en lapp till alla rusmedelsnjutare i området:

- Var snäll och låt bli att hacka bitar ur min trädgårdsslang igen. Men ta gärna ett stycke gratis här till din bong /Julia.

Foto: Twitter

Under brevet, som hänger på grinden till hennes trädgård, finns ett stycke av en av de slangar som är över från tidigare attentat. Bilden av den ljuva hämnden har nu gått världen runt:

- Jag tror det är nödvändigt att vara tolerant idag. Vi ska ju leva tillsammans, så om vi kan göra det lite lättare så är väl det bäst? förklarar Julia sin krigsstrategi.