Kassörskan reagerar snabbt när en rädd kvinna närmar sig: Nu hedras hon som en hjälte

Skriven av Ida Hansson

128 veckor sedan

|

27/12/2021
Utrikes
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det började som en helt vanlig dag för en kassörska, men slutade som något helt annat när en rädd kvinna kom fram till henne.

Två kvinnor från Waterford, Kalifornien, fick reda på vad det innebar att lita på en främling.

För kassörskan Savannah Pritchett var det bara en helt vanlig dag på Triple R Gas and Mart, där hon jobbade. Men allt förändrades när en ung kvinna kom in i butiken.

Foto: YouTube

Enligt Savannah såg kvinnan helt normal ut och allt fungerade bra tills kvinnan tog tag i hennes arm och tyst bad om hennes hjälp.

"När hon tog tag i mig var hon väldigt, väldigt skakad, och jag var lite ... Du vet ... Hon var som 'hjälp mig'", sa hon till CBS Sacramento.

Kvinnan berättade för Savannah att hon hade blivit kidnappad i Fresno och sexuellt utnyttjad över natten. Hon sa att hennes kidnappare hade planer på att ta henne till San Francisco.

Foto: YouTube

Dessutom sa hon också till Savannah att de hade vapen och att de förmodligen skulle använda dem.

"Jag såg henne i ögonen och hur illa hon skakade. Hon var rädd", lät det från Savannah.

Det var viktigt att hon reagerade snabbt. Hon skyndade sig att få in kvinnan på toaletten på baksidan av butiken. Dessutom gav hon sin mobiltelefon till kvinnan så att hon kunde ringa polisen.

"Jag tänkte bara på toaletten. Jag skulle kunna gömma henne där. Och det är inte här uppe. De är tillräckligt långt tillbaka där du kan vara säker", sa hon till CBS Sacramento.

Foto: YouTube

Savannah visste att om hon låste dörren skulle de misstänkta veta att något var fel. Hon ville inte riskera det, så hon gick tillbaka till affären och betedde sig helt normalt.

Männen började förstås leta efter kvinnan. Återigen var Savannah snabb att reagera. Hon berättade att kvinnan var ute i badrummet för att hon hade fått mens.

"Eftersom kvinnan berättade att hon hade utsatts för sexuella övergrepp av männen, så tänkte jag lite på att jag kunde sätta sexuella övergrepp och blödningar ihop. Och jag slår vad om att de förmodligen inte skulle förstå det. Jag kände att det bara skulle flyga över deras huvuden," Hon sa.

Foto: YouTube

Och det gjorde det. Männen stannade kvar i butiken och väntade på att kvinnan skulle komma ut. Kort därefter såg Savannah polis närma sig och hon lämnade butiken, varefter polisen grep de misstänkta.

De grep 18-årige Anthony Sandoval och två 16-åriga misstänkta. Totalt greps fyra misstänkta. Och precis som offret sa, hittades flera pistoler i deras ägo.

Foto: YouTube

Lyckligtvis fördes kvinnan i säkerhet tack vare Savannahs snabba reaktion och villighet att hjälpa.

Och det är inget som gått polisens näsa förbi. Tom Letras från Stanislaus County Sheriff's Department har förklarat hur viktig hon var för att rädda kvinnan och potentiellt framtida offer.

"Att hon kunde hjälpa till att få in det här offret på en säker toalett med en telefon, och kunde kontakta polisen, kan mycket väl ha räddat hennes liv", sa han.

Foto: YouTube