Katt börjar bete sig konstigt och göra oväsen mitt i natten: Sophie blir livrädd när hon upptäcker varför

Skriven av Ida Hansson

125 veckor sedan

|

28/12/2021
Foto: Privat
Foto: Privat
26-åriga Sophie låg och sov när hennes katt började göra höga ljud vid 13-tiden. Den hoppade upp och ner och jamade häftigt. Hon skyndade sig ut ur sovrummet för att se vad som var fel. När sanningen gick upp för henne började hon skrika.

Katten Pixie blev dagens hjälte, efter att det fyndiga djuret räddat familjens lilla flicka.

Sophie Hellyer, som var 26 vid den tiden, sov bredvid sin pojkvän Mike Sawyer när hon vaknade vid ett på natten av ett fruktansvärt spektakel. Det skriver The Sun.

Katten jamade högt och Sophie Hellyer gick ut för att ta reda på vad som var fel. I dottern Aprils rum låg katten i sängen. Den hoppade upp och ner och gjorde ljud.

(Artikeln fortsätter under bilden) 

Foto: Privat

Mamman lade snabbt ihop två och två och gissade att något var fel. Det gick upp för henne att den lilla flickan var på väg att kvävas. Flickan hostade och spottade.

"Så fort jag tog upp henne blev hon helt slapp, så jag skrek att Mike skulle komma in för att hjälpa till", minns mamman om det hemska ögonblicket.

April höll på att kvävas i några druvor som hon hade ätit kvällen innan men inte tuggats ordentligt. Under natten hade druvorna fastnat i hennes luftvägar. Som tur var lyckades föräldraparet ta bort dem. April lade sig ner och sov igen, som om ingenting hade hänt.

Föräldrarna däremot satt på golvet i total chock över vad som hänt och hur lätt det kunde ha slutat helt fel. Katten, liksom den lilla flickan, var tillbaka till sitt normala jag.

"Om det inte vore för Pixie hade jag aldrig hört att April höll på att kvävas. Han visste att något var fel och försökte genast få hjälp", säger den tacksamma mamman och kattägaren.

Katten fick även lite extra godsaker dagarna efter, som tack för hjälpen.