Katten försvann för fyra år sedan, men då gjorde mormodern en glädjefull upptäckt

20/12/2021 21:30

Ida Hansson

Utrikes
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En äldre dam i Italien förlorade sin katt 2016 under en stor jordbävning, som orsakade stor förödelse i landet. Fyra år senare gjorde hon dock en glädjefylld upptäckt.

Mest läst idag

2016 drabbades Italien av en stor jordbävning som mätte 6,2 på Richterskalan. I samband med jordbävningen miste flera människor livet, många blev hemlösa och förutom människor så försvann även många husdjur under naturkatastrofen.

En som förlorade sitt husdjur var den äldre damen Dora, som levde mitt i jordbävningens epicentrum. Doras hus fick allvarliga skador under jordbävningen och hon blev hemlös, liksom cirka 4 000 andra människor. I samband med förstörelsen försvann tyvärr också hennes älskade katt, Mimmo. Det skriver Sosialnytt.

Trots att Dora letat efter Mimmo i flera timmar hittade hon varken katten eller dess lik, och hon fick anta att den var död och hade försvunnit under spillrorna.

Dora tappade aldrig hoppet och hoppades innerligt att hon en dag skulle få se sin älskade lilla katt igen, men när dagar blev veckor, veckor till månader och månader blev år, så började hoppet minska.

Tidigare i år hände dock något som mest påminde om ett mirakel, när en av Doras vänner la upp ett inlägg på Facebook. Inlägget innehöll en bild på Dora och Mimmo, som i det blå hade kommit hem till sin älskade ägare.

I inlägget skrev vännen: "I en tid av så mycket rädsla och ångest, ger jag dig här ett ögonblick av ren kärlek."

I inlägget fanns även en rörande video med det härliga återseendet, som nu har nästan 100.000 visningar. Videon kan ses nedan: