Kvinna gripen misstänkt för vanvård, efter brand där fyra barn dog

Skriven av Ida Hansson

Foto: Facebook
Foto: Facebook
En 27-årig kvinna har gripits misstänkt för vanvård, efter att fyra barn tragiskt dött i en brand i London, på onsdagskvällen.

Onsdagskvällen strax före klockan 19 fick brandkåren i Sutton, London, England ett larm om att det brann i ett radhus. Branden var våldsam och upp emot 60 brandmän bekämpade lågorna, och det tog flera timmar att få branden under kontroll.

Foto: Facebook

Trots stora lågor lyckades brandmännens rökdykare rädda två par tvillingpojkar – totalt fyra barn – från huset. De fyra barnen på tre respektive fyra år, var alla bröder och av någon okänd anledning lämnades de ensamma i huset. Brandmännen påbörjade hjärt- och lungräddning på plats, tills ambulanspersonal anlände, men alla fyra pojkarna dog tyvärr på sjukhuset.

Det har bekräftats av Londons brandchef Richard Mills, att de fyra pojkarna, Kyson, Bryson, Leyton och Logan alla var bröder, och att de var två tvillingpar. Det skriver The Daily Star. 

Foto: Facebook

Området runt huset är fortfarande delvis avspärrat, då polisens och brandkårens brandtekniker fortsätter att utreda, för att hitta orsaken till branden. Däremot har flera blommor, nallar och ljus placerats framför huset till pojkarnas minne. Ett av meddelandena på en av de många buketterna är tydligen från en familjemedlem, där det står: "Till Kyson Bryson Leyton + Logan. Sov gott. Kära morfar."

En av grannarna, 17-åriga Jessica West, har startat en ekonomisk insamling till förmån för familjen på sajten Gofundme. En annan granne har sagt att alla barnen "var riktigt glada" och alltid "såg söta ut" när hon såg dem.

Hon utvecklade: "Vi brukade se mamman, som var i tjugoårsåldern, på morgonen. Pojkarna gick i samma skola som min, Westbourne Primary School. Barnen såg riktigt glada ut. De såg riktigt söta ut och det verkade som allt var bra. Jag kände dem inte personligen. Jag såg bara deras mamma på morgonen. Alla på vägen kände dem och pojkarna var riktigt söta."

När brandkåren anlände till branden upptäckte de att det inte fanns någon annan i byggnaderna än de små pojkarna. En utredning har därför i efterhand genomförts i ärendet som lett till att en 27-årig kvinna gripits misstänkt för vanvård, bekräftar Londonpolisen. Det är dock inte bekräftat om 27-åringen är pojkarnas mamma.