Läkare förbluffade: Nigerianskt par får snövitt barn med blå ögon

Skriven av Henrik R

Foto: Privat
Foto: Privat
Chansen att det nigerianska paret skulle få ett helt vitt barn med blå ögon var verkligen inte stor.

Angela och Ben Ihegboro är ett nigerianskt par som tidigare flyttade till London. När de väntade sin lilla dotter var de redan föräldrar till två och visste inte att deras nya lilla guldklimp skulle dra uppmärksamheten från miljontals människor och lämna läkare mållösa

När de första gången såg henne kunde Angela och Ben inte sluta titta på deras dotters blå ögon och gyllene hår.

Att vara svarta föräldrar och få ett vitt barn kom som en chock för dem i början, men det tog inte lång tid innan de kallade den lilla deras "mirakelbarn."

Foto: Privat

Vissa människor trodde att Ben inte var fadern, men han är säker på att flickan är hans. Även om fadern var en annan person, vilket självklart inte är fallet här, skulle lilla Nmachi, som de kallade sin dotter, inte vara så vit och så annorlunda från resten av familjen.

Läkare och andra medicinska experter var också förbluffade. De har fortfarande inte en förklaring till Nmachis bleka hud.

Det finns dock några saker som de nämner som möjliga orsaker.

Foto: Privat

En av dem är att Nmachis utseende är ett resultat av en viss genetisk mutation, och om hon får barn när hon blir äldre kommer de förmodligen att se ut precis som hon.

Den andra anledningen kan vara förekomsten av länge vilande vita gener i hennes föräldrars förfäder, som inte har dykt upp förrän nu. Och den tredje anledningen kan vara en modifierad form av albinism, även om Nmachi inte alls liknar ett albino-barn.

”Hon liknar inte ett albino-barn i alla fall. Inte som dem jag har sett i Nigeria eller i böcker. Hon ser bara ut som en frisk, vit baby,” säger pappa Ben till den brittiska tidningen The Sun.

Hittills är Nmachi, som föddes 2010, ett perfekt friskt barn. Hon har bara fört glädje och lycka in i sina föräldrars liv.