Läkaren avslöjar Omikron-symptom som uppstår när du sover

Skriven av Ida Hansson

126 veckor sedan

|

22/12/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En läkare uppger vilket symptom Omikron-smittade uppenbarligen lider av under natten.

Omikron-varianten sprider sig snabbt över hela världen.

Med ökande fall och experter som varnar för att det förmodligen redan finns hundratusentals nya infektioner varje dag, uppmanar forskare nu människor att hålla utkik efter ett distinkt nytt symptom associerat med Omicron-varianten, som dyker upp medan du sover.

 Amir Khan säger att läkare från Sydafrika – landet där varianten först upptäcktes – har upptäckt att patienter med Omikron har kämpat med nattliga svettningar när de sover, rapporterar Wales Online.

Dr. Khan pratade med ITV:s Lorraine och förklarade att patienter också har upplevt värk i kroppen, trötthet, feber och torr hosta.

Patienter upplever klåda i halsen, mild muskelsmärta, extrem trötthet, torr hosta och nattliga svettningar. Den typen av nattsvett där man kanske måste gå upp och byta kläder. Och det är viktigt. Det är viktigt att vi håller reda på dessa symtom, för om vi ska hålla reda på Omikron här och över hela världen måste vi kunna testa människor med dessa symtom.”

Dr. Khan tillade att symtomen är mildare bland de som har vaccinerats.

De huvudsakliga symptomen på coronavirus är hög temperatur, en ny och ihållande hosta, samt förlust eller förändring av lukt- eller smaksinne.