Läraren undervisade i 45 år och hade ingen familj: Efter hennes död avslöjades hennes otroliga hemlighet

15/07/2023 20:45

Henrik R

Utrikes
Efter hennes död avslöjades hennes otroliga hemlighet

Mest läst idag

Genevieve Via Cava, en lärare från New Jersey, USA, undervisade i 45 år och levde ett tillbakadraget och blygsamt liv. Hon tog aldrig semester, köpte aldrig nytt kläder och sparade pengar där hon kunde. Hon hade ingen nära familj och brukade säga att hennes elever var hennes familj. Hon älskade att arbeta med eleverna och följa deras mentala och fysiska utveckling.

Även efter sin pensionering besökte hon skolan ibland, fram till sin död vid 88 års ålder. Det tog inte lång tid efter hennes död innan hennes extraordinära hemlighet avslöjades i ett telefonsamtal.

En fastighetsadvokat ringde till skolan och avslöjade att Genevieve var multimiljonär. I samtalet blev det också klart att Genevieve hade avsatt en betydande summa pengar till skolan i sitt testamente. Det handlade om en miljon dollar, vilket motsvarar 7.622.630 SEK.

Dessutom hade hon skrivit i sitt testamente att det var självklart för henne att ge pengar till skolan, eftersom hon betraktade eleverna som sin nära familj.

Denna historia visar att det inte alltid är de mest framträdande personerna som gör de största bidragen. Ibland kan de mest osannolika hjältarna vara de som gör mest skillnad.