Lurvig ekorre terroriserar liten stad: Har attackerat 21 personer

Skriven av Ida Hansson

128 veckor sedan

|

29/12/2021
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ekorre är vanligtvis en härlig och mysig syn i skogen, men invånarna i en liten stad i Wales har förmodligen blivit mycket mer vaksamma efter att en ekorre har attackerat, rivit och bitit flera personer.

I den lilla walesiska staden Bugley har invånarna haft en mindre mysig och mer blodig jul än vanligt. Staden har plågats av en oväntad fiende i form av en liten lurvig ekorre.

Även om en ekorre inte låter särskilt farlig, rapporterar invånarna att den lilla gnagaren är blixtsnabb och har tänder "som nålar", och de kan rapportera om flera attacker där ekorren har jagat och attackerat både äldre och barn. 

Ekorren har lyckats attackera 18 invånare på bara två dagar och sedan den 23 december har den blodtörstiga lilla rebellen lyckats attackera 21 personer totalt.

"Han har börjat attackera människor som bara går ut med sitt skräp, och det är en ganska otäcka skador", säger Corrine Reynolds, en av stadens invånare.

Den 65-åriga farmorn hade faktiskt ett bra förhållande till ekorren då hon har matat den i trädgården sedan sommarmånaderna och hon har till och med lyckats handmata den och ha den sittande på axeln.

Men enligt Ladbible uppger Corrine att hon fruktar att ekorren har blivit sjuk då den har börjat bete sig våldsamt och till och med bitit henne, trots att de brukar vara goda vänner.

"Jag märkte i går (27 december) att han på 48 timmar hade attackerat 18 personer", säger hon och fortsätter: "Han är ingen vänlig naturlig ekorre, jag är rädd att han är 'farlirg' och jag börjar att tro att något kan ha hänt i hans huvud, som en tumör."

Corrine och de andra invånarna på orten kan rapportera att ekorren är blixtsnabb och jagar folk nerför gatan, varefter den hoppar på dem och biter dem i händer eller huvud, och det har rapporterats om attacker mot både barn och pensionärer samt husdjur.

"Framtänderna gör ett hål i huden på ett någorlunda våldsamt sätt. Jag har fortfarande ett ärr på fingret", säger Corrine och tillägger: "Han startade sitt raseri i torsdags, men började bli mer produktiv under de senaste 48 timmarna "Vi känner till minst 21 offer totalt, men det måste finnas fler eftersom alla inte kan ha skrivit på sociala medier och berättat om det."

För att få stopp på galenskapen bestämde sig Corina för att bygga en fälla med bete i sin trädgård, och hon lyckades fånga ekorren. Stadens invånare har nu gått med på att betala veterinärens räkning på £110 (nästan 1000 kronor) för att få ekorren avlivad.