Mamma har unik förlossning med tvillingar: Händer bara 1 av 2 miljoner gånger

04/01/2022 15:20

Ida Hansson

Utrikes
En kvinna har blivit mamma till tvillingar vars födelse var väldigt speciell. Det händer bara 1 av 2 miljoner gånger.

Mest läst idag

Två tvillingar som har fötts i Kalifornien hamnade på två olika dagar, månader och år. Det är en sällsynthet och förekommer bara i en av två miljoner fall.

Lilla Aylin Yolanda Trujillo och hennes bror Alfredo Antonio Trujillo föddes med 15 minuters mellanrum på nyårsafton. De föddes dock på motsatta sidor av det nya året, varför de tekniskt sett föds under två olika år.

Alfredo föddes vid middagstid. 23.45 med en vikt på 2,7 kg, medan Aylin föddes precis som klockan slog midnatt. Hon kom till världen med en vikt på 2,6 kg.

Syskonparet föddes på Natvidad Medical Center i Salinas, som har delat ett inlägg om den spektakulära förlossningen på Twitter.

"Vid midnatt välkomnades Natividad Aylin Yolanda Trujillo som årets första bebis 2022 i området. Hennes tvilling, Alfredo Antonio Trujillo, föddes 15 minuter tidigare, klockan 23.45 fredagen den 31 december, vilket betyder att deras födelsedag infaller en annan dag, månad och år – en chans på 1 på 2 miljoner”, skriver Natvidad Medical Center på sociala medier.

Föräldrarna Fatima Madrigal och Robert Trujillo från Greenfield har också tre andra barn: två flickor och en pojke.

"Det är galet för mig att de är tvillingar och har olika födelsedagar. Jag blev förvånad och glad över att hon kom vid midnatt", sa Fatima enligt Ladbible.

Dr. Ana Abril Arias, en familjeläkare vid Natividad Medical Group, sa att den sällsynta förlossningen var "fantastisk".

"Detta var definitivt en av de mest minnesvärda förlossningarna i min karriär", sa Ana Abril Arias.

"Det var ett absolut nöje att hjälpa de små att komma hit på ett säkert sätt 2021 och 2022. Vilket bra sätt att börja det nya året på", fortsatte han.

Enligt Natvidad sker det cirka 120 000 tvillingfödslar i USA varje år, vilket utgör drygt tre procent av alla födslar.

"Men tvillingar med olika födelsedagar är sällsynta, och vissa uppskattar chansen att tvillingar föds under olika år till en på två miljoner", sa sjukhuset.

Samma sak hände med två tvillingar som föddes strax före pandemin. Men de föddes också under sina respektive decennier.

Dawn Gilliam födde Joslyn kl 23.37 den 31 december 2019 och sedan lilla Jaxon kl. 00.07 den 1 januari 2020.