Mamma lämnar sin 3-månaders bebis ensam med sin morbror - då rasar hennes värld för alltid

Skriven av Ida Hansson

Foto: West Midlands police
Foto: West Midlands police
En 31-årig man har dödat sin tre månader gamla brorson, medan pojkens mamma var och lämnade sina tre andra barn på skolan.

Arlo Breslin dog efter att ha drabbats av en "katastrofisk huvudskada", i Stoke, Coventry, den 29 juni 2018, enligt West Midlands Police.

James Scott, döms för mord efter en rättegång vid Warwick Crown Court.

Det skriver BBC.

Arlos familj beskrev honom som "vår speciella pojke, vår krigare".

"Arlo är vår mirakelbebis som vi älskar väldigt, väldigt mycket. Vi kommer aldrig någonsin att glömma dig, älskling. Sov gott vår ängel. Fortsätt att lysa ner på oss alla," sa familjen i ett uttalande.

James Scott lämnades för att ta hand om barnet medan Scotts syster skulle lämna sina tre äldre barn på skolan, och Arlos pappa var på jobbet, säger West Midlands Police.

När hon kom tillbaka ungefär en timme senare hittade hon Scott skrika hennes namn och höll den orörliga bebisen i famnen.

Arlo fördes till sjukhus med hjärtstillestånd och dog två dagar senare på Birmingham Children's Hospital.

Foto: West Midlands police

Scott förnekar att ha skakat sin brorson eller orsakat honom några skador, och påstod sig ha funnit Arlo mitt i ett anfall, när han skulle gå och kolla till bebisen.

Men en obduktion fann att Arlo dog till följd av en huvudskada orsakad av oavsiktlig skakning och en jury fann Scott skyldig till dråp, efter en tre veckor lång rättegång.

West Midlands-polisen har uttalat att det har varit en komplicerad utredning. "Lilla Arlo var en frisk och glad bebis som var mycket älskad av sina föräldrar och familj, som har lämnats hjärtekrossade efter denna tragedi," säger inspektör Michelle Allen.