Man fängslad: Stal från sovande ex-flickvän genom att lyfta hennes ögonlock

Skriven av Ida Hansson

129 veckor sedan

|

18/12/2021
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mannen använde henne, för att ta sig förbi hennes säkerhetsfunktioner medan hon sov.

En kinesisk man har fängslats, efter att ha lyft sin sovande ex-flickväns ögonlock, för att ta bort låset från hennes telefon, så han kunde stjäla pengar från henne.

Mannen från Nanning dömdes nyligen till 3,5 års fängelse och böter på 20.000 (3.100 $) för att ha stulit cirka 154.000 kinesiska yuan (24.200 $) från sin ex-flickväns mobila talkonto

Det skriver Nanning Evening News.

Den 28-årige mannen hade alltså gått hem till sin ex-flickvän, i december förra året, efter att han berättat för henne att han skulle betala tillbaka några pengar, som han lånat medan de var tillsammans.

Kvinnan kände sig dock inte helt bra. Han hade lagat en middag, där han hade haft i medicin, som hon sedan åt.

Efter att kvinnan somnat lade han fingret på hennes smartphone, för att låsa upp enheten och yfte sedan på hennes ögonlock för att komma förbi ansiktsigenkänningskontrollen på betalningsappen.

Han förde sedan över pengarna från hennes sparkonto till sitt eget konto, och tog med sig telefonen och jackan när han lämnade platsen.

Hon upptäckte först nästa morgon att nedladdningarna spelades in på hennes andra telefon.

Efter att ha försökt komma i kontakt med sin ex-pojkvän utan framgång, valde hon att gå till polisen som fick lyckades gripa mannen.

Fallet har varit en viral nyhet i Kina den senaste helgen och har gett upphov till diskussion om säkerheten för både fingerlås och ansiktsigenkänning.

Som svar på fallet sa en tullrepresentant till media Yishou Video, att Alipay kommer att ge ersättning i sällsynta fall av stöld.