Medie rapporterar: Kim Jong-un är död

Skriven av Henrik R

Medie rapporterar: Kim Jong-un är död

Rykten cirkulerar idag om att Nordkoreas ledare, Kim Jong-un, har avlidit. TMZ rapporterar att det finns indikationer på att Kim Jong-un är död eller ligger på sitt dödsbädd utan hopp om förbättring.

Det har varit spekulationer om att Kina har skickat ett team av läkare till Nordkorea för att undersöka och ge råd om Kim Jong-uns tillstånd.

Nyheterna kommer från en vice VD för en av Hongkongs nyhetskanaler, som är brorsdotter till den kinesiska utrikesministern. Det har dock inte varit möjligt att bekräfta hans död från andra källor.

Kvinnan postade nyheten på den sociala media-appen Weibo, där hon har nästan 15 miljoner följare. I inlägget skriver hon att hon från en mycket pålitlig källa har hört att Kim Jong-un är död.

Ett japanskt nyhetsmagasin rapporterar att han är i ett tillstånd där man inte kan komma i kontakt med honom, efter att en hjärtoperation gick fel.

Det finns många rykten om Nordkoreas ledare. Han har inte visat sig offentligt på flera veckor. För ungefär en vecka sedan rapporterade CNN att Kim var i stor fara efter en operation.