Medier har talat med Filippas mamma: Så mår hennes dotter nu

Henrik R

61 veckor sedan

|

17/04/2023
Utrikes
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Den 13-åriga Filippa, som försvann lördag förmiddag, har återförenats med sin familj. Söndag kväll gav hennes mamma en kort uppdatering om hur dottern mår.

Det kom som en chock för hela Danmark när det meddelades att den 13-åriga Filippa hade försvunnit lördag förmiddag.

Försvinnandet utspelade sig under lördag och söndag, där det bland annat framkom att hennes cykel hade hittats i vägkanten tillsammans med hennes väska och mobiltelefon.

Sedan anmälan kom in lördag eftermiddag har Sydsjällands och Lolland-Falsters polis arbetat oavbrutet för att hitta den 13-åriga flickan, och strax efter kl. 15 kunde hela Danmark andas ut.

Här kunde polisinspektör Kim Kliver och vicepolisinspektör Rune Dahl Nilsson på en presskonferens vid polisstationen i Næstved berätta att man hade hittat Filippa efter mer än ett dygns sökande - och att hon var vid liv.

I samband med detta framkom det också att man hade gripit en 32-årig man i ärendet. Det finns ännu inga uppgifter frigivna om vad han är misstänkt för.

Söndag kväll talade B.T. med Pernille, som är mamma till Filippa. Här berättade hon över telefonen att hon och dottern var på väg hem från Rigshospitalet.

"Vi mår bra nu när jag sitter med min dotter i armarna. Vi är på väg hem från Rigshospitalet i vår egen bil. Filippa mår bra med tanke på omständigheterna, och mer vill jag inte säga just nu," säger hon.

Dessutom skickar hon ett stort tack till alla som har hjälpt till att hitta hennes dotter. Hon säger också att hon känner 'en lyckorus' eftersom hon har återförenats med sin dotter.

Strax innan presskonferensen hade familjen fått reda på att Filippa hade hittats vid liv.

Efter att ha blivit funnen fördes hon i en ambulans med poliseskort till rättsmedicinsk undersökning, vilket ägde rum på Rigshospitalet i Köpenhamn. Här återförenades hon med sin familj söndag eftermiddag.

"Vi vet inte ens ännu var det exakt är att hon hittades. Vi har tänkt att nu gällde det bara att få henne hem. Vi har inte gått in på alla konkreta detaljer – hittills har det bara handlat om att få henne hem," säger Filippas mamma, innan hon återigen tackar alla som har hjälpt.