Monster gömde sig i mans bananer: Bett ger erektion i fyra timmar och sen dör man

Skriven av Johanna Frid

402 veckor sedan

|

22/09/2016
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Paret hade precis varit och handlat när deras värsta mardröm utspelade sig på köksgolvet framför dem.

De vällde ut: pyttesmå ägg lösgjorde sig från en banan som brittiska Ashley Gamble och hans flickvän Sophia Newcombe precis hade handlat och lagt på köksbordet i sitt hem, där även parets två små barn bor.

Det gick hål på ett näste av spindelägg och ut ur klasen hoppade en armé av små spindlar.

- Det var som en ond dröm som blev verklighet, säger familjefadern Ashley Gamble i efterhand till The Sun. 

Äggen visade sig tillhöra en av världens giftigaste spindelarter: den brasilianska vandringsspindel, som också har smeknamnet bananspindel. Dess gift kan ge upphov till smärtsamma och upp emot fyra timar långa erektioner hos män, kramper, skakningar och i värsta fall döden inom ett par timmar efter ett bett.

- Nästet hade samma storlek som en femma, och äggen ramlade bara ut och ner på golvet. Jag skyndade mig fram med dammsugaren och försökte suga upp så många som möjligt, men de försvann iväg i alla riktningar, utvecklar Ashley. Till slut var han tvungen att ge upp och springa ut ur huset med sin familj. De har inte satt sin fot där sedan dess.

De är livrädda för at spindlarna lever i familjens hus och att de en dag kommer biter ifrån.

Han och Sophia vägrar därför att komma tillbaka förrän matbutiken har betalat specialister för att avlägsna alla spår av djuren.

Matbutikskedjan (kedjan Asda) håller nu på att undersökas vad som kan göras, men försäkrar sina kunder om att dessa fall är sällsynta.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Wikipedia, Bananspindel.

Enligt organisationen Danske Dyreinternater är den  brasilianska vandringsspindeln, som också går under smeknamnet bananspindel, den spindel som anses ha dödat flest människor i världen. Det beror bland annat på att djuret har tänder som är långa nog att bita igenom människans hud och inte minst på ett kraftigt gift, som alltså kan kosta människor livet. 

Spindeln heter "vandringsspindel" för att det är precis det den är: den vandrar från ett ställe till ett annat, däribland till gömställen som hus, kläder, stövlar, bilar, lådor och alltså banaklasar, som Ashley och Sophia fick uppleva på nära håll.