Norrmannen Claus' recension av IKEAs röda pall tar nätet med storm

Henrik R

49 veckor sedan

|

31/07/2023
Utrikes
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Norrmannen Claus har recenserat IKEAs röda pall. Nu delas tusentals människor hans upplevelse på Facebook.

Claus Jørstad från Norge har fått en hit med sin recension av en Ikea-möbel. Han har testat den röda pallen som går under produktnamnet Marius, och delat med sig av upplevelsen på Facebook. 

Recension har på kort tid fått mer än 16 000 likes och 8 000 delningar. Och det finns en anledning - posten är nämligen riktigt rolig. 

Claus Jørstad skriver att han var på Ikea när han bestämde sig för att köpa pallen, med avsikten att använda den för att sitta ned i duschen. 

- Jag prövade den först i butiken med kläderna på, skriver han.

När han kom hem och ville pröva sin nya möbel i badet - naken, naturligtvis - hände plötsligt det som får hela Norge att vrida sig av skratt. 

- Jag satte pallen i duschen och hoppade in. Den här gången utan kläder. Jag satte mig på rumpan på stolen och började tvätta mig. Inklusive skepparen och hans två matroser. Som ni nog förstår är skepparen kaptenen där nere, och matroserna hans små dinglande nötter. Men eftersom ni är svenskar, och jag vet att ni inte gillar beskrivningar av kroppens fortplantningsorgan, så kallar jag dem skeppare och matroser, skriver Claus på norska Ikeas Facebooksida.

Claus Jørstad fortsätter beskriva sin urnorska upplevelse: 

- När tvålen slår i däcken blir kaptenen och manskapet lite yra av dimman och börjar ramla runt som fulla sjömän. 

- Så hände något. En matros gled obemärkt ner i det ena hålet (se bilden). Jag märkte det inte först, för som ni vet blir saker större i värmen, och när en matros är ångande varm så är han också extra stor. Nu förstår ni säkert vad som hände. Man kan säga att det inte var så trevligt. 

- Först när jag reste mig upp märkte jag det. Pallen hängde sig fast och dinglade, och jag kände en otrolig smärta nästan som ett hugg i magen. Den jävla matrosen satt fast i hålet, förklarar Claus Jørstad, så alla män kan förmodligen få en känsla av vad han genomled. 

Hans matros satt ohjälpligt fastklämd i hålet och han vågade inte dra sig loss. Därför var han tvungen att sätta sig ner igen och skölja däcket med kallt vatten innan han kunde bli fri. 

- Kylan fick den svullna matrosen att krympa igen, och med ett plopp var jag åter en fri man. Så nu har jag en fråga till er. Finns pallen i gult?

Läxa: Ta inte med Marius i duschen om du är man. 

Läs hela inlägget på norska nedan.