Ny metod i sökandet efter försvunnen 2-åring: Mammans röst spelas upp från helikopter

Skriven av Henrik R

48 veckor sedan

|

12/07/2023
Tvååriga Émile försvann spårlöst för tre dagar sedan i de franska Alperna

Trots intensiva sökinsatser har polisen inte hittat några ledtrådar till hans var. I ett desperat försök att hitta pojken har en helikopter flugit över området och spelat upp Émiles mammas röst, rapporterar Daily Mail.

Émile försvann från sina släktingars hem i La Vernet i sydöstra Frankrike. Sedan dess har en stor sökinsats pågått för att hitta pojken, som egentligen kommer från Bouches-du-Rhône nära Marseille. En hypotes är att Émile har gömt sig någonstans i landsbygden nära släkthuset.

Under tisdagen prövades en ny metod i sökarbetet. En inspelning av Émiles mammas röst spelas ”så högt som möjligt” från en helikopter som flyger över området där sonen försvann.

"Émile jagade alltid fjärilar och kan ha kommit långt bort innan han gömde sig någonstans för att ta en tupplur," säger en person på räddningstjänsten till Daily Mail.

Efter dygn av sökande med såväl helikopter som sniffhundar utreder polisen nu alltmer teorin om att 2-åringen blivit kidnappad.

"Han skulle kunnat ha gått ganska långt, men allt sökande vi har gjort de senaste två dagarna borde ha resulterat i att vi lokaliserat honom," säger polisen Marc Chappuis till Daily Mail.

Polisen uppger att sökningsarbetet kommer breddas på onsdagen, från ”regional” till ”nationell” samtidigt som sökgruppen på polisen ökar från 15 till 20 personer.