Pappa skickade 7-årig son in i lågorna: Orsaken kommer att chocka dig

Ida Hansson

134 veckor sedan

|

22/12/2021
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I december förra året gjorde en amerikansk pappa något som få någonsin skulle göra; han skickade in sin 7-årige son i familjens brinnande hus. Det visade sig dock finnas en riktigt bra anledning.

Den 8 december förra året upplevde en familj från Tennessee i USA något av det värsta en familj kan utsättas för; nämligen att förlora allt de äger i en brand. De lyckades dock se till att inga människoliv gick förlorade.

Familjen bestående av mamma, Nicole Davidson, pappa, Chris Davidson och tre barn, gick och la sig tidigt runt 20:30 den 8 december 2020, vilket verkade vara en helt vanlig kväll hos den amerikanska familjen.

Efter några timmar vaknade dock Nicole av röklukten, och eftersom hon hade ett förflutet inom brandkårentvekade hon inte en sekund på att åtgärder borde vidtas snabbt – det brann i deras hem!

Nicole väckte snabbt sin man, som också hade ett förflutet inom brandkåren, och paret visste därför precis hur de skulle bete sig.

De lyckades väcka och evakuera två av sina barn, men på grund av våldsam rök och värme var det inte möjligt för dem att nå rummet där 22-månader gamla Erin sov, ovetande om vad som pågick i resten av huset.

Det skräckslagna paret skyndade sig ut ur huset med de andra två barnen och Chris skyndade till sidan av huset, där Erins rum låg, för att se om han kunde ta sig in till henne genom fönstret.

Fönstret var dock så högt upp att han inte kunde klättra in utan hjälpmedel och både han och Nicole bedömde att de inte hann ta fram en stege.

De tog därför ett snabbt och riskabelt beslut att lyfta upp Erins storebror, 7-åriga Eli, till fönstret så att han kunde klättra in och rädda sin lillasyster från branden.

Eli tvekade inte en sekund, och klättrade heroiskt in genom fönstret i det brinnande huset. Härifrån bar han Erin till fönstret, där barnens föräldrar kunde ta emot henne, varefter han själv klättrade ut genom fönstret igen, och bars ner av sin pappa.

Den modiga lilla pojken lyckades alltså rädda sin lillasyster från branden, samtidigt som han själv kom ut genom fönstret oskadad.

När brandkoren anlände några minuter senare, stod hela huset i brand, men den chockade familjen stod alla fem i säkerhet framför huset, och det stod nu klart att Erin förmodligen inte hade klarat sig om det inte hade varit för henne storebrors heroiska bedrift.

Eli sa efter händelsen till CNN:

"Jag trodde inte att jag skulle klara av det, men då sa jag: 'Jag har henne, pappa'. Jag var rädd, men jag ville inte att min syster skulle dö."