Par kom inte på bröllop: Då fick de en obehaglig överraskning i inkorgen

Skriven av Ida Hansson

125 veckor sedan

|

29/12/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ett par var frånvarande från ett bröllop trots att de hade tackat ja till inbjudan. Efter bröllopet fick de ett obehagligt mejl från brudparet.

Ett par var bjudna på bröllop men det slutade med att de inte dök upp, blev något förvånade över att få en "frånvarofaktura" från en "snål" brud, eftersom de inte ställde in i god tid. Det skriver The Sun.

En bild på fakturan har blivit viral på webben. Av fakturan framgår att gästen har debiterats 240 dollar (cirka 2.170 kronor) för två av de två kuvert som blev över, eftersom paret inte dök upp.

Dessutom visar fakturan också att den har utfärdats till gäster som inte ringt eller dykt upp. I beskrivningen står det att det är en 'Middag för bröllopsoffert (Frånvaro)', där varje enhet kostar 120 kronor, och antalet är två.

Efter att bilden delades på det populära forumet Reddit har flera användare på sajten varit snabba med att kalla bruden för "snål". Flera av dem tillade vidare att accepterandet av en bröllopsinbjudan inte är ett juridiskt bindande kontrakt.

På fakturan finns även en längre beskrivning, där det beskrivs varför fakturan har skickats:

"Denna faktura kommer att skickas till dig eftersom du bekräftade plats(erna) vid bröllopsmottagningen vid den senaste återkopplingen."

"Beloppet ovan är priset för dina individuella platser. Eftersom du inte ringde eller gav oss ordentligt besked om att du inte skulle vara närvarande, är detta beloppet du är skyldig oss, då vi har betalat för din plats(er). "

"Du kan betala via Zell eller PayPal. Kontakta oss och låt oss veta vilken betalningsmetod som fungerar för dig. Tack!"

Foto: Privat

Dessutom framgår av fakturan att den har utfärdats den 18 augusti och att den har fått fakturanummer 0000001. Det vittnar om att paret antingen är de första eller de enda som har fått denna faktura från brudparet.

På Reddit var det – som sagt – många som var snabba med att stämpla bruden som 'snål' eftersom hon har skickat den här fakturan till gästerna.

"Att acceptera en bröllopsinbjudan är inte att ingå ett juridiskt kontrakt med varandra. Ett socialt kontrakt, förstås, men det är bara taskigt. Det är en fest (under en pandemi). Det händer saker", skrev en person, medan en annan helt enkelt har skrivit : "Så snålt."

Det var dock även några som tog brudparets parti då de tycker att det är oförskämt att säga ja till ett bröllop men inte ge besked om att man inte kommer ändå.