Par uteblev från bröllop: Sedan fick de en otrevlig överraskning i inkorgen

Henrik R

60 veckor sedan

|

18/05/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ett par uteblev från ett bröllop, trots att de hade accepterat inbjudan. Efter bröllopet fick de en otrevlig e-post från brudparet.

Ett par som var inbjudna till ett bröllop, men som inte dök upp, blev förbluffade över att få en "uteblivelsefaktura" från en "petig" brud för att de inte avbokade i god tid. Det rapporterar The Sun.

En bild av fakturan har blivit viral på nätet. Fakturan visar att gästen har debiterats 240 dollar (cirka 1 500 kronor) för de två kuverten som blev över eftersom paret inte dök upp.

Dessutom visar fakturan att den är utfärdad till gäster som varken ringde eller dök upp. I beskrivningen står det att det handlar om en "Middag till bröllopscitat (Uteblivelse)", där varje enhet kostar 120 kronor, och mängden är två.

Efter att bilden delades på det populära forumet Reddit har flera användare varit snabba med att kalla bruden "petig". Flera av dem lade till att acceptera en bröllopsinbjudan inte är ett juridiskt bindande kontrakt.

På fakturan finns även en längre beskrivning där det förklaras varför fakturan har skickats:

"Denna faktura skickas till dig eftersom du har bekräftat plats(er) vid bröllopsmottagningen i sista återkopplingen."

"Beloppet ovan är priset för dina individuella platser. Eftersom du inte ringde eller gav oss ordentlig besked om att du inte skulle närvara, är detta beloppet du är skyldig oss, eftersom vi har betalat för din(a) plats(er) i förväg."

"Du kan betala via Zell eller PayPal. Vänligen kontakta oss och meddela vilken betalningsmetod som fungerar för dig. Tack!"

Dessutom framgår det av fakturan att den utfärdades den 18 augusti och har fakturanummer 0000001. Det tyder på att paret antingen är de första eller de enda som har fått denna faktura från brudparet.

På Reddit var det, som sagt, många som snabbt stämplade bruden som "petig" för att hon skickat fakturan till gästerna.

"Att acceptera en bröllopsinbjudan är inte att ingå ett juridiskt kontrakt med varandra. En social kontrakt, självklart, men det är bara elakt. Det är en fest (under en pandemi). Saker händer", skrev en person, medan en annan bara skrev: "Så petigt."

Det fanns dock också några som tog brudens sida eftersom de anser att det är oartigt att anmäla sig till ett bröllop men inte avboka eller dyka upp.