Pedofil försökte 'förföra' Jeanettes 13-årige son på nätet: När hon insåg vem han var såg hon rött

Johanna Frid

395 veckor sedan

|

23/11/2016
Jeanette upptäckte flera meddelanden från en 19-årig flicka i sonens inkorg på Facebook. Flickan försökte få honom att skicka nakenbilder av sig själv. Mamman blev misstänksam. Då satte hon igång med att ta reda på vem som gömde sig bakom profilen.

En dag scrollade Jeanette Morrison genom sin 13-årige son inkorg på Facebook. Här upptäckte hon en rad meddelanden med sexuella undertoner från vad som såg ut att vara en 19-årig flicka.

Flickan försökte locka sonen att skicka nakenbilder av sig själv. Där och då insåg mamman inte att sonen faktiskt hade skickat bilder av sig själv. Det skriver The Sun

För Jeanette Morrison var det uppenbart att det finns pedofiler som utger sig för att vara unga tjejer på nätet för att dra till sig unga killars uppmärksamhet. Det var tydligt för henne att sonen hade lockats in i en fälla.

- Man gör allt vad man kan för att skydda sina barn online. Men jag hade aldrig trott att faran lurade så nära. 

Försvunnen pappa tog upp kontakten igen
När Jeanettes son var liten gick hon och hans pappa ifrån varandra. Pappan var en del av sonens liv tills han var fem år gammal. Därefter försvann han.

När sonen fyllde 12 kom han gråtande hem från skolan och krävde att han skulle få träffa sin pappa. Jeanettes nya partner hjälpte pojken att hitta pappan på Facebook. Hon höll uppsikt på meddelandena - de var korta, vänliga och oskyldiga.

Senare träffades de av en ren slump, och pappan och sonen sågs flera gånger. Sonen fick presenter, däribland en dator. 

Men två veckor senare skickades pojken hem från skolan. Han hade varit otrevlig mot en flicka, vilket inte stämde överens med hur den 13-årige pojken brukade bete sig. Jeanette Morrison fick känslan att något inte var som det skulle.

Hon bestämde sig för att undersöka hans inkorg på Facebook och det var där hon hittade meddelandena från den 19-åriga flickan. Hon skrev sexuella meddelanden och bad pojken röra vid sig själv och skicka intima bilder.

Det var först när hon gick igenom konversationen som poletten trillade ner. Den 19-åriga flickan hade jämfört 13-åringens könsdelar med hans pappas. 

- Flickan var fejk. Den fanns bara en enda anledning till att hans pappa gav honom en dator med webcam. Han ville förföra honom på nätet. Den stackars pojken skickade nakenbilder av sig själv till sin egen pappa, säger den förkrossade mamman.

Hon anmälde sonens far till polisen och han greps nästföljande dag. Han erkände senare straffet och fick en längre fängelsedom.