Plan nödlandade på tågspår: Nu hyllas poliser för deras reaktion när tåget kom

Ida Hansson

131 veckor sedan

|

11/01/2022
Utrikes
Foto: Twitter / @LAPDHQ
Foto: Twitter / @LAPDHQ
Ett plan nödlandade häromdagen på några tågspår och piloten överlevde bara med nöd och näppe landningen när ett tåg plötsligt kom och kraschade in i planet.

Söndagen den 9 januari 2022, nödlandade ett Cessna-plan på några tågspår i den amerikanska delstaten Kalifornien. Det skriver Unilad. 

Piloten på planet överlevde lyckligtvis nödlandningen, men faran var inte över när ett tåg plötsligt kom i full fart mot planet. På en video av händelsen ser man att poliser från Los Angeles Police Department som tur var hann rädda piloten, bara sekunder innan tåget kraschade in i flyget.

En förbipasserande, Luis Jimenez, filmade det hela med sin telefon och har beskrivit hur vrakdelar flög åt alla håll när tåget träffade planet.

Den 21-åriga förbipasserande hävdade, enligt Reuters, att planet "hade misslyckats 'take-off' och landat på rälsen vid en trafikerad korsning" i stadsdelen Pacoima i den amerikanska staden Los Angeles.

"Bara sekunder före kollisionen räddade poliser piloten, och ett vrakbit träffade mig nästan", sa det unga ögonvittnet vidare.

Det har också varit möjligt att hitta en inspelning från en av polisens 'bodycam' på Twitter, eftersom den lokala polisen lade upp den på sin profil. Men videon har dock tagits bort sedan dess.

Foto: Twitter / @LAPDHQ

I inlägget tackade de också de involverade polisernas fantastiska arbete och skrev: "Foothill Division officerare visade hjältemod och snabbt tänkande när de räddade en pilot som nödlandade på järnvägsspåren vid San Fernando Rd. Och Osborne St. kort innan ett inkommande tåg kolliderade med planet."

Unilad skriver att lokala medier kan rapportera att piloten skadats, men att han är i stabilt tillstånd. Det har vidare bekräftats att ingen av passagerarna på tåget skadades.