Pojken knuffades, men se då vad katten gör

Skriven av Ida Hansson

Foto: YouTube / Cats Protection
Foto: YouTube / Cats Protection
En oväntad "räddningsman" kom en liten pojke till undsättning, när han blev retad och knuffad av en grupp äldre barn.

Tyvärr finns mobbning på många håll och det är välkänt att särskilt mindre barn kan vara avundsjuka på varandra, då de ännu inte har lärt sig hur de ska bete sig socialt.

Det fick en 5-årig pojke, Ethan, att känna när han en dag tillbaka 2014 blev retad av en grupp äldre barn.

Han och hans 2-åriga lillebror spelade fotboll på deras bakgård medan deras mamma, Sarah Fenton, tittade på de två från köksfönstret. Plötsligt kom ett gäng äldre pojkar förbi, som började reta de två bröderna och säga fula saker om dem.

Sarah höll ett öga på situationen från fönstret men kunde av goda skäl inte höra vad som sades och visste därför inte att något var fel förrän en av pojkarna knuffade till Ethan så han föll till marken.

Sarah skyndade sig, som vilken annan mamma som helst, ut i trädgården för att hjälpa sina söner, men det var en annan som kom till brödernas räddning före henne.

Strax innan hade Sarah skaffat en katt, Smudge, som skulle bli den nya medlemmen i familjen, och katten blev snabbt som en bror för de två små pojkarna. Men Smudge visade sig inte bara vara ett sött husdjur som barnen och Sarah kunde ha kul med i soffan, utan också en bra "vaktkatt".

När den äldre pojken knuffade Ethan till marken, hoppade Smudge ut ur skuggorna för att skydda Ethan. Katten väste och visade klor och tänder, varefter den hoppade upp på bröstet på pojken som hade knuffat Ethan.

Foto: Facebook

Pojkgruppen sprang iväg gråtande, samtidigt som Sarah chockat stod brevid. Sarah var väldigt tacksam och sa sedan, "Han har aldrig gjort något liknande förut, men det var coolt att se hur han backade upp Ethan."

Enligt Sosialnytt har Smudge sedan dess tagit extra väl hand om Ethan och hans lillebror: "Han har sovit ute framför Ethans sovrum och hållit vakt sedan dess", sa Sarah efter händelsen.

Hon utvecklade, "Jag känner mig faktiskt mycket säkrare när jag vet att Smudge är i närheten, efter att ha sett honom försvara min son."

För sitt tapperhet nominerades Smudge till utmärkelsen National Cat of the Year genom Cats Protection Charity, men han vann tyvärr inte.