Polis stoppar man som kör för snabbt: När han ser mannens ansikte fattar han ett okonventionellt beslut

Skriven av Johanna Frid

Mark körde för fort, så polisen stoppade honom. Hans körkort var indraget och ville ta med honom till polisstationen. Men efter ett kort samtal bröt Mark ihop. Polisens reaktion delas nu av tusentals människor.

Klockan tre på natten till söndagen fick Mark Ross det samtal alla fruktar. Hans 15-åriga lillasyster hade dött i en bilolycka.

Den sörjande och chockade storebrodern ville bara vara på en enda plats just då. Hos sin mamma. 

Han satte sig ute i bilen och började köra mot Detroit där mamman bor. Helt utom sig av sorg och med en brinnande önskan att snart komma fram tryckte han för hårt på gaspedalen.

I Ohio stoppades han av en polis för att han körde för snabbt - omkring 160 kilometer i timmen.

Men situationen blev värre. Polisen upptäckte snabbt att Mark Ross’ körkort var indraget. Därför blev hans bil konfiskerad.

Storebrodern bröt ihop och berättade för polismannen att hans lillasyster hade dött och att han var tvungen att komma till Detroit för att vara med sin mamma. Då fattade polisen ett beslut som hyllats av tusentals. 

Istället för att föra Mark Ross till häktet körde polismannen David Robinson den sörjande storebrodern 160 kilometer närmare Detroit. 

Mark Ross berättar om upplevelsen i en post på Facebook. 

(Artikeln fortsätter under bilden)

- Jag bröt ihop av gråt och han såg min uppriktighet. Han gick ut ur bilen och började be för mig och min familj. Han erbjöd mig att köra 100 mil närmre Detrot eftersom min blivit bortboxerad. Alla vet hur lite jag tycker om poliser, men jag är verkligen tacksam över den här mannen. Han gav mig hopp, skriver Mark Ross bland annat i uppdateringen.

I skrivande stund har delats mer än 121 000 gånger.